12
helmi
2024

Hämeen vuoden maakunnallinen yksinyrittäjä 2023

Yksinyrittäjien puolestapuhuja Petra Pulkkinen palkittiin Hämeen Yrittäjägaalassa 10.2.2024 vuoden maakunnalliseksi yksinyrittäjäksi.

Hämeen maakunnallinen Yrittäjägaala kokosi yhteen alueen menestyneet yrittäjät ja yritysjohtajat lauantaina 10.2.2024 Hämeenlinnan Verkatehtaalle. Tänä vuonna palkintolavalle nousi ansaitusti myös Opineo Oy:n toimitusjohtaja Petra Pulkkinen. Petra palkittiin Hämeen vuoden 2023 maakunnalliseksi yksinyrittäjäksi tunnustuksena hänen pitkäaikaisesta omistautumisestaan yksinyrittäjyyden tukemiseen Suomessa. 

Yrittäjän kasvukumppani 

Petra Pulkkinen on vuosien varrella noussut merkittävään rooliin yrittäjäyhteisössä edistäen yksinyrittäjyyttä Suomessa monin tavoin. Opineo Oy:n päätuotteita ovat yksin- ja pienyrittäjille suunnatut, oppisopimuksella maksuttomat kasvukoulutukset: Verkostoakatemia, Yksinyrittäjäakatemia ja Liikuntayrittäjäakatemia. Koulutukset on kehitetty tukemaan yksinyrittäjien kasvua, kehittämään heidän liiketaloudellista osaamistaan sekä tukemaan yrittäjien välistä verkostoitumista ja verkostomaista tiimityöskentelyä. Koulutukset toteuttavat yrityksen ja yrittäjän omaa arvomaailmaa: tekemällä oppii, tieto ruokkii innovointia ja kokeilukulttuuri luo pohjaa kasvulle. 

Suuren suosion saaneilla, satoja yksinyrittäjiä kasvun matkallaan tukeneilla koulutuksilla on myös merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttavuus.  

Koulutus on paras alusta yrityksen kehittämiseen, koska se on tavoitteellista ja koulutusohjelmat mylläävät kaikki terhakkaan yrityksen ominaisuudet kuntoon. Kouluttajat ja koulupäivien sisällöt antavat opiskelijalle sekä konkreettisia työkaluja yrityksen kehittämiseen että yrittäjämäistä mentaliteettia siitä, että jokainen saa vähintään sen, minkä yritykselleen antaa. Yrittäjän osaamisen kehittäminen on yrityksen tärkein investointi, Pulkkinen summaa. 

Petra Pulkkinen Hämeen Yrittäjägaalan palkintolavalla.

Verkostot ovat yrittäjälle elintärkeitä 

Petra muistuttaa, että yksin ei tätäkään palkintoa ole saavutettu eikä yksinyrittäjän kannatakaan yrittää yksin. Menestyvän yksinyrittäjän, kuten myös Petran, liiketoiminnan takana on aina laaja verkosto toimijoita, jotka eivät vain tuota tukipalveluita, vaan tekevät toiminnasta ja kasvusta mahdollista. 

– Verkostoituminen on kasvun työväline ja arvokas voimavara. Yrittäjä harvoin pärjää, tai ainakaan kasvaa, yksin. Menestyvä liiketoiminta vaatii monipuolista osaamista sekä resursseja, joita yhdellä ihmisellä ei käytännössä ole. Eikä tarvitsekaan olla. Myös minä olen koonnut ympärilleni tiimin eri alojen osaajia. Tiimityöskentely mahdollistaa minulle keskittymisen tärkeimpiin työtehtäviini ja osaamiseeni, samalla kun omien alojensa ammattilaiset hoitavat omat tonttinsa. Tiimin työskentelyssä on tärkeää, että kaikilla on yhteiset selkeät tavoitteet sekä strategia niiden saavuttamiseksi. 

Petra Pulkkisen intohimo yksinyrittäjyyden tukemiseen näkyy koulutuksien järjestämisen lisäksi erilaisissa luottamustehtävissä sekä ainutlaatuisessa kyvyssä innostua, innostaa ja jakaa energiaa ympärilleen. Petra Pulkkinen ei ainoastaan johda Opineo Oy:tä menestyksekkäästi, vaan hän on myös vahvasti sitoutunut vaikuttamaan omaan elinympäristöönsä. Hänen ajatusmaailmansa kiteytyy ajatukseen, että yrittäjällä on etuoikeus tehdä omasta ympäristöstään elinvoimainen ja itselleen sopiva.  

Petran työ on koskettanut tuhansia yksinyrittäjiä vuosien varrella. Hän on jakanut osaamistaan, kohdannut ja auttanut, innostanut ja toiminut energiansiirron moottorina yksinyrittäjien keskuudessa. 

Menestyksen salaisuutena kumppanuustoiminta 

Opineo Oy:n menestyksen salaisuus on vahva kumppanuustoiminta. Kumppanuudet ovat avain myös Opineon kasvuun, ja paljon ne ovat antaneet myös yrittäjälle itselleen. 

Opineon menestyksen takana on vahva ekosysteemityö eri alueiden, toimijoiden ja alojen kesken. Sama asia, joka vahvistaa myös muiden yrittäjien toimintaa. Kumppanuuksien takana toimivat ihmiset, ja se on yrittäjyyden suurimpia helmiä. Toisilta oppii aina uutta ja ideoiden toimeenpano on parhaimmillaan kuin ilotulitusta,  Pulkkinen toteaa. 

Petra Pulkkinen on vahva esimerkki siitä, miten yksinyrittäjä voi vaikuttaa laajemminkin yrittäjäyhteisöön ja olla voimavara monille. Hänen saamaansa tunnustusta voidaan pitää ansaittuna osoituksena hänen omistautumisestaan yrittäjyyden edistämiselle Hämeen alueella ja koko Suomessa. 

Jaa kirjoitus
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vastaa

Tilaa Opineon uutiskirje ja liity uudistuvien yrittäjien joukkoon!

Kirjoitan mielelläni ajankohtaisista ilmiöistä oppimisen ja yrittäjyyden kentällä.

Lukeminen ja ajatustenvaihto edistää ideointia ja toki on tärkeää verkostoitua.

Liity siis joukkoomme tilaamalle uutiskirje!