23
huhti
2022

Marianne Valta

Olen Marianne Valta ja osallistuin Tampereen Yksinyrittäjäakatemiaan, joka alkoi keväällä 2021.

Yritykseni tarjoaa sisällöntuotannon ja viestinnän palveluita. Yksinyrittäjäakatemiaan osallistuessani halusin oppia itse määrittelemään tarkemmin, mitä yritykseni tekee ja mihin suuntaan se on menossa sen sijaan, että tarjoan kaikkea mitä keksitään pyytää. 

Koronatilanteen takia pääsimme tapaamaan kasvotusten vain muutamia kertoja. Ryhmähenki on kuitenkin syntynyt myös etäyhteyksien ja sosiaalisen median avulla. Kaikki koulutuksen osallistujat lähtivät mukaan hyvällä asenteella ja olivat valmiita avaamaan itseään ja yritystoimintaansa muille. Sillä tavalla koulutuksesta on saanut mahdollisimman paljon irti. Kun pääsimme tapaamaan ensimmäistä kertaa, tuntui että kaikki olivat jo ihan tuttuja. Minusta oli hienoa kuulla muiden yrittäjien tarinoita ja hämmästellä sitä, miten erilaisilla aloilla ihmiset toimivat. 

”Yhteisöllisyys ja koulutuksessa syntyneet kontaktit tulivat tarpeeseen.”

Minun kohdallani opinnot ovat edenneet aaltomaisesti. Kiireisinä aikoina opintoja ei välttämättä ole ehtinyt ajatella niin paljon. Toisaalta olen myös huomannut, että vaikka juuri sillä hetkellä ei ehtisi tarttua johonkin koulutuksessa käsiteltävään asiaan, se jää kyllä mieleen muhimaan.

Yksinyrittäjäakatemian koulutus on auttanut selkeyttämään ajatuksiani yritystoiminnastani. Ohjaaja Petran kokemus ja osaaminen on valtavan arvokasta pääomaa. Hänellä on huimasti tietoa yksinyrittäjyydestä. On hienoa, että hän jakaa omaa tietotaitoaan ja auttaa muita yrittäjiä verkostoitumaan keskenään. Hänellä on sellainen ”laitetaan asiat onnistumaan” -asenne, joka on ollut tärkeä osa koulutusta. Se on innostanut myös itseäni arvostamaan omaa yritystoimintaani.

Yksinyrittäjäakatemiasta olen saanut uudenlaista buustia siihen, että olen määritellyt omalle yritykselleni tärkeimmät asiat ja arvot. Mitä minä osaan, mitä haluan asiakkailleni tarjota ja miten sen tekisin. Myös yhteisöllisyys ja koulutuksessa syntyneet kontaktit tulivat tarpeeseen. Koronan myötä sellainen yksin puurtaminen ja verkostoitumisen vähyys on korostunut. Sen takia akatemia tuli tosi hyvään saumaan. Siellä on tutustunut uusiin ihmisiin ja kokee kuuluvansa joukkoon.

Jaa kirjoitus
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vastaa

Tilaa Opineon uutiskirje ja liity uudistuvien yrittäjien joukkoon!

Kirjoitan mielelläni ajankohtaisista ilmiöistä oppimisen ja yrittäjyyden kentällä.

Lukeminen ja ajatustenvaihto edistää ideointia ja toki on tärkeää verkostoitua.

Liity siis joukkoomme tilaamalle uutiskirje!