20
touko
2024

Mikä yrittäjää motivoi opiskelemaan?

Mikä meidät saa opiskelemaan uutta vuosi toisensa jälkeen?

Yrittäjyys vaatii jatkuvaa itsensä kehittämistä ja uuden oppimista, sen jo tiedämme. Mutta mikä on se salaperäinen voima, joka meitä vie eteenpäin uuden oppimisen tiellä? Tässä blogipostauksessa tarkastelemme, mikä motivoi yrittäjiä panostamaan resursseja, aikaa ja rahaa, omaan osaamiseensa vuosi toisensa jälkeen ja miksi jatkuva oppiminen on elinehto yrityksen menestykselle.  

Varoitus! Saattaa aiheuttaa akuuttia motivaatiota opiskeluun. 

Kilpailuetu 

Kilpailu on kovaa, ja vain jatkuvalla kehittymisellä, uusien taitojen omaksumisella ja trendien hyödyntämisellä voit erottua kilpailijoista. Uusien taitojen oppiminen ja innovatiivisten ratkaisujen löytäminen antavat etulyöntiaseman kilpailutuksissa. 

Kun osaajia on alalla satoja, edukseen erottuvat he, jotka ylläpitävät ja kehittävät osaamistaan säännöllisesti. Hyvänä esimerkkinä tästä on tekoälyn huima kehitys alalla kuin alalla. Osa yrittäjistä kieltäytyy tekoälyn hyödyntämisestä sen varjolla, että koneet eivät korvaa ihmistä. Samanaikaisesti parhaita tuloksia niittävät he, jotka ovat opiskelleet tekoälyn optimaalista hyödyntämistä oman osaamisen ja ammattitaidon tukena. 

Esimerkiksi sote- ja media-ala ovat Suomessa hyvin kilpailtuja. Yksinyrittäjäakatemian SOTE-yrittäjä– sekä Media- ja kulttuuriala –koulutukset kokoavat yhteen kilpailtujen alojen kehittämisennälkäiset yrittäjät, jotka tulevat erottautumaan kilpailijoista juuri kehittyvällä osaamisellaan. 

Ammatillinen kasvu 

Yrittäjän luonteeseen kuuluu usein halu kehittyä jatkuvasti. Uuden oppiminen antaa mahdollisuuden laajentaa omaa osaamista ja kasvattaa itseluottamusta omien tavoitteiden saavuttamisessa. Kokeile haastaa itseäsi oppimaan jokin pienikin uusi asia joka kuukausi. Saatat yllättyä, miten paljon ammatillista kehitystä jo vuoden aikana tapahtuu.  

Tämän tulevat pian huomaamaan myös tulevaisuuden menestyjät eli STARTTI-ryhmän opiskelijat, jotka koostuvat sivutoimisesta yrittäjistä, kevytyrittäjistä sekä yrittäjyyttä suunnittelevista. Yrittäjyyden ammattitutkintoon tähtäävä koulutus antaa heille käytännönläheiset työkalut kasvavan yritystoiminnan pyörittämiseen. 

Kehittyvä asiakaspalvelu 

Ei ole yritystoimintaa ilman asiakkaita. Hyvin koulutettu, osaamistaan päivittävä yrittäjä kykenee tarjoamaan parempaa palvelua ja loppuunsa hiottuja tuotteita asiakkailleen. Opiskelu auttaa ymmärtämään paremmin markkinoiden tarpeita ja kehittämään innovatiivisia ratkaisuja, jotka vastaavat kohderyhmän jatkuvasti muuttuviin tarpeisiin. 

Pitkän aikavälin kasvu 

Jatkuva oppiminen on investointi tulevaisuuteen. Vuodesta toiseen hyviä tuloksia takova yrittäjä ymmärtää, että muuttuvassa liiketoimintaympäristössä aseman säilyttäminen vaatii jatkuvaa kehittymistä ja sopeutumista. Myös yritystoiminnan jokapäiväinen pyörittäminen vaatii monialaista osaamista, sillä etenkin yksinyrittäjän täytyy olla usean eri alan ammattilainen. Palvelumuotoilu, asiakasprofilointi, myynti ja markkinointi ovat vain pintaraapaisu kaikkeen siihen, mistä yrittäjän työ koostuu. Panostus osaamiseen varmistaa yrityksen pitkän aikavälin menestyksen ja aseman markkinoilla.  

Yksinyrittäjäakatemia KASVUBOOSTIn osallistujat koostuvatkin juuri näistä kasvuhaluisista yrittäjistä. Mukana on niin yrittäjyyden konkareita kuin vasta-alkajia. Heitä kuitenkin yhdistää vahva palo yrittäjyyteen ja sen kehittämiseen. 

Uudet mahdollisuudet 

Yrittäjät ovat usein luovia ja innostuvat nopeasti uusista mahdollisuuksista. Yrittäjän luonteeseen kuuluukin perinteisesti jatkuva mielen sisäinen kehitystyö ja taito innostua uudesta. Uuden oppiminen avaa ovia uusille ideoille ja liiketoimintamahdollisuuksille, jotka voivat viedä yritystä uudelle kasvutasolle. 

Yrittäjän motivaatio kehittää taitoja ja opiskella uutta perustuu moniin tekijöihin, kuten kilpailuedun tavoitteluun, henkilökohtaiseen kasvuun, asiakkaiden tarpeiden tyydyttämiseen, pitkän aikavälin menestyksen varmistamiseen ja intoon uusien mahdollisuuksien hyödyntämiseen. Jatkuva oppiminen ei ole vain yrityksen menestyksen avain, vaan myös yrittäjän intohimo ja voimavara, joka ajaa häntä eteenpäin liike-elämän muuttuvissa haasteissa. 

 

Mikä sinua motivoi kehittämään ammatillista osaamistasi? 

Jaa kirjoitus
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vastaa

Tilaa Opineon uutiskirje ja liity uudistuvien yrittäjien joukkoon!

Kirjoitan mielelläni ajankohtaisista ilmiöistä oppimisen ja yrittäjyyden kentällä.

Lukeminen ja ajatustenvaihto edistää ideointia ja toki on tärkeää verkostoitua.

Liity siis joukkoomme tilaamalle uutiskirje!