4
kesä
2023

Opineomainen ajatus yrittäjäystävistä

Hakeudu itseäsi viisaampien seuraan.

Muistatko vielä, kuinka Petra koki hyödylliseksi toimia yhdessä saman alan yrittäjien kanssa? Kyllä, yhteistyötä lisää ja reilusti. On paljon mukavampaa toimia yhdessä samaan suuntaan. 

Mutta onhan se mukavaa pörrätä myös ihan kenen tahansa yritteliään ja mukavan ihmisen kanssa. Vuosien varrella on tullut huomattua, että kannattaa ympäröidä itsensä niillä viisaammilla ihmisillä. Antoisaa on myös se, jos toinen osaa jotain sellaista, mitä ei itse osaa. Siinä syntyy aitoa ihailua ja toiselta oppimista, sillä asioihin tulee mielenkiintoisia näkökulmia ja omakin ajattelu kehittyy. Joskus osaavammalta saattaa oppia ihan jonkin taidonkin. 

Petra on onnekseen saanut tutustua useisiin ihmisiin. Eivätkä kaikki heistä suinkaan ole yrittäjiä, eikä tarvitsekaan olla. Oikeastaan mitään tavoitetta ei olisi tavoitettu ilman tukea, yhteistyötä, ajatustenvaihtoa. Ehkä projekti olisi jäänyt puolitiehen, oikea tekijä olisi puuttunut, rohkeus olisi jähmettynyt. 

Siksi Petra nauttii toisten ihmisten seurasta. Niiden viisaampien ja osaavien. Heissä on elämää ja kokemusta, joista nauttia. 

Vanha mustavalkoinen valokuva naisista laittautumassa.

Millainen siis on Petran verkostokartta? Kartta on osin piirtämättä, mutta kyllä sieltä tietynlaisia ihmisiä löytyy. On henkisiä kumppaneita, jotka tuulettavat ja tukevat. On vilpittömiä puolestapuhujia, jotka nostavat ja tuppaavat. On visionäärisiä ja ahkeria tekijöitä, jotka ostavat osaamista toisiltaan.

Ja parhaimmat ovat kaikkea noita yhdessä. Kuten suurin osa meistä syvällä sydämessään haluaisikin olla. 

Tee vaikka niinkuin Petra: kutsu nämä tyypit kahville tai yhteiseen hassutteluun. Keskustele, kikata, pohdi ja pussaa! 

Tai hakeudu sinne, missä nuo viisaammat ovat. Tule tutuksi, avaa ajatuksesi ja sydämesi. 

Sillä sen saat minkä annat. 

 

Millaisia ihmisiä sinun verkostossasi on?

Jaa kirjoitus
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vastaa

Tilaa Opineon uutiskirje ja liity uudistuvien yrittäjien joukkoon!

Kirjoitan mielelläni ajankohtaisista ilmiöistä oppimisen ja yrittäjyyden kentällä.

Lukeminen ja ajatustenvaihto edistää ideointia ja toki on tärkeää verkostoitua.

Liity siis joukkoomme tilaamalle uutiskirje!