4
maalis
2024

Osaamisen kehittäminen on tärkein investointisi 

Milloin viimeksi olet pitänyt yrityksesi kehittämispäivän, jolloin keskityt täysin yhden liiketoiminnan osa-alueen kehittämiseen?

Yrittäjän arki täyttyy helposti jokapäiväisestä asiakastyöstä, hallinnollisista tehtävistä, markkinoinnista, myynnistä sekä monesta muusta. Erityisesti yksinyrittäjänä tulee otettua harteilleen koko yrityksen toiminta ja kaikkien yritystoimintaa ylläpitävien osa-alueiden hallinta. Silloin opiskelu ja omien taitojen kehittäminen saattavat nopeasti pudota to do –listan kärjestä pois.  

Yrittäjän osaamisen kehittäminen on kuitenkin yritystoiminnan tärkein investointi sekä kasvun todellinen vauhdittaja. Jatkuvasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä osaamisen ja taitojen kehittäminen onkin kasvuhaluiselle yritykselle elintärkeää.  

Säännöllistä kehittämistä kaikille yritystoiminnan osa-alueille 

Opineon koulutusohjelmaa voi hyödyntää kehittämiseen: Säännölliset kehittämispäivät mahdollistavat yksittäiseen yritystoiminnan osa-alueeseen syventymisen. Teorian opiskelun lisäksi on palkitsevaa saada opit heti käytäntöön: miten sinun yrityksesi hyötyy eniten liiketoimintasuunnitelman, myyntikärkien, brändityön tai asiakasprofiloinnin opiskelusta?  

Tässä vaiheessa on usein hyödyllistä kuulla myös muiden näkemyksiä. Kouluttajat ja eri alojen asiantuntijat antavat yksilöllisiä ja käytännönläheisiä vinkkejä omaan ammattitaitoonsa ja kokemukseensa pohjautuen. Myös muut yrittäjät ovat arvokkaita; heiltä saat ulkopuolista näkemystä, vertaistukea ja keskustelukavereita yrittäjyyden kiemuroihin.  

On inhimillistä, että haluamme keskittyä yritystoiminnassa osa-alueisiin, josta olemme luontaisesti kiinnostuneita. Silloin vaarana kuitenkin on, että unohdamme osa-alueita, jotka saattaisivat tuoda yritystoiminnallemme suurimman kasvun. Luovat ihmiset uppoutuvat yleensä mielellään esimerkiksi markkinoinnin ja brändityön maailmaan, mutta helposti unohtavat strategian ja talouden suunnittelun. Loogiset Excelistä innostujat puolestaan eivät aina innostu brändityöstä ja yritystoiminnan luovasta puolesta. Vahva yritystoiminta vaatii kuitenkin kaikkien tietoa kaikista osa-alueista. Näin voi vahvemmin suunnitella myös sitä, mitä osa-alueita voisi ulkoistaa.  

Kukaan ei ole koskaan valmis yrittäjä vaan jokaisella on kehittämisen varaa. Opiskelu on paras keino ottaa haltuun yrityksen kivijalka ja saavuttaa sen koko potentiaali.  

Maksuton kasvukoulutus, joka tarjoaa parhaat eväät yrittäjän osaamisen kehittämiseen 

Opineon kasvukoulutukset on kehitetty palvelemaan yrittäjän osaamisen kehittämistä kokonaisvaltaisesti. Kuukausittaisissa kehityspäivissä käydään läpi järjestelmällisesti yritystoiminnan eri osa-alueet teorian sekä käytännön harjoitteiden avulla. Alansa parhaiden kouluttajien avulla syvennytään menestyvän liiketoiminnan peruspilareihin ja tuodaan opit käytäntöön konkreettisten työkalujen ja vertaistuen avulla. Noin vuoden kestävän koulutuksen aikana opiskelija pureutuu kaikkiin liiketoiminnan tärkeimpiin osa-alueisiin kehittäen samalla omaa yritystoimintaansa kouluttajien, mentorin sekä muiden opiskelijoiden avulla.  

Lue lisää alkavista koulutuksista täältä ja ilmoittaudu mukaan! 

Jaa kirjoitus
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vastaa

Tilaa Opineon uutiskirje ja liity uudistuvien yrittäjien joukkoon!

Kirjoitan mielelläni ajankohtaisista ilmiöistä oppimisen ja yrittäjyyden kentällä.

Lukeminen ja ajatustenvaihto edistää ideointia ja toki on tärkeää verkostoitua.

Liity siis joukkoomme tilaamalle uutiskirje!