2
maalis
2022

Emmi Lemmetty–Garcia | Skandino

Olen Emmi Lemmetty–Garcia ja olen aloittanut Yksinyrittäjäakatemiassa ihan vastikään Jyväskylän ryhmässä.

Yritykseni nimi on Skandino. Valmistan ergonomisia design-astioita biokomposiitista. Yksinyrittäjäakatemian koulutukseen hain pääasiassa siksi, että saisin kasvatettua verkostojani. Olen kotoisin pienestä maalaiskaupungista Pieksämäeltä ja verkostoni olivat aikaisemmin pienet. Vuosi sitten muutimme perheeni kanssa Jyväskylään ja melko pian sen jälkeen kuulin ensimmäistä kertaa akatemiasta. 

Koulutus on ollut minulle ihan napakymppi. Olen onnellinen, että poikkeusoloista huolimatta olemme päässeet tapaamaan livenä. Meidän Yksinyrittäjäakatemia-porukassa on hyvin erilaisia ihmisiä aivan laidasta laitaan. Eri aloilta, eri yhteiskuntaluokista, eri ikäluokista ja erilaisilla arvomaailmoilla varustettuja ihmisiä. 

Kun ihmiset tulevat eri lähtökohdista, keskustelu on ollut todella hedelmällistä ja muilta saa hienosti erilaisia näkökulmia omaan tekemiseen. Yleensä sitä henkilökohtaisessa elämässä ja työelämässä hakeutuu sellaisten ihmisten lähelle, jotka elävät samanlaisen kuplan sisällä ja ajatusmaailma on hyvin samankaltainen. Nyt kun ympärillä on ihmisiä oman kuplan ulkopuolelta, myös ajatukset ovat hyvin erilaisia.

Jo lyhyen kokemuksen jälkeen voin sanoa että verkostoituminen on ollut merkittävä osa kokemustani Yksinyrittäjäakatemiassa. Minä niin odotan aina lähipäiviä, kun pääsee niiden ihmisten seurassa viettämään koko päivän. Yksinyrittäjänä kun tekee töitä kotona omalla tietokoneella, on niin arvokasta olla osana porukkaa. 

Kerran meidän lähipäivä oli järjestetty etäyhteyksien avulla. Kysyin, että saako halukkaat kuitenkin mennä Crazy Townin tiloihin ja siellä vaikka yhdessä katsoa sitä ruutua. Meitä oli siellä kolme ja sekin oli ihanaa. Tärkeintä koulutuksessa on ollut ihmiset.

Jos haluaa kehittää omaa yritystään ja tutustua uusiin ihmisiin, niin ilman muuta suosittelen osallistumaan Yksinyrittäjäakatemiaan. Olin valmistautunut isoon määrään kirjallisia töitä ja itsenäisiä tehtäviä mutta niitä ei ole paljon ollut. Koulutukseen osallistuminen ei vie liikaa työaikaa tai omaa energiaa. Jos joku miettii, että ei ole aikaa tai resursseja osallistua koulutukseen niin voin sanoa, että koulutus ehdottomasti antaa enemmän kuin ottaa. 

 

Tyyli: Unwritten

Jaa kirjoitus
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Tilaa Opineon uutiskirje ja liity uudistuvien yrittäjien joukkoon!

Kirjoitan mielelläni ajankohtaisista ilmiöistä oppimisen ja yrittäjyyden kentällä.

Lukeminen ja ajatustenvaihto edistää ideointia ja toki on tärkeää verkostoitua.

Liity siis joukkoomme tilaamalle uutiskirje!