16
maalis
2022

Lea Rauta | Pihailo

Olen Lea Rauta ja osallistuin Yksinyrittäjäakatemiaan Keravalla vuosina 2018–2019.

Yritykseni Pihailo tarjoaa pihasuunnittelua, puutarhaohjausta, erilaisia kursseja ja luentoja sekä livenä että verkossa. Yritykseni toimii Hyvinkäällä mutta digipalveluiden ansiosta asiakkaita löytyy ympäri Suomen. 

Kun aloitin yritystoimintani vuonna 2016, asiat lähtivät käyntiin vauhdilla ja kädet olivat täynnä töitä. Sain jatkuvasti uusia ideoita ja haaveilin niiden toteuttamisesta. Arkityö vei kuitenkin paljon aikaa ja voimia. Aloin miettiä toiminnan laajentamista mutta niin, että liiketoiminta ei kärsisi ja itse pysyisin järjissäni. Hyvin varhaisessa vaiheessa oli tarpeellista puuttua omaan hyvinvointiin ja voimavaroihin. 

Yksinyrittäjäakatemian alkaessa minulla oli yritystoiminnan laajentuminen mielessä mutta myös haaveita digipalveluista. Varhaisessa vaiheessa ymmärsin, että koulutus kannattaa hyödyntää siihen, että rakennan yritykselleni toimivia digipalveluita. Tutkinnon osat tukivat tavoitteitani todella hyvin. 

“On vaarallista, jos yksinyrittäjä jää liian yksin”

Akatemian koulutus oli monipuolista. Minulle oli tärkeää, että menin koulutuspäiviin paikan päälle. Tosi hyvä plussa koulutuksessa on se, että tulee otettua aikaa yrityksen kehittämiselle. Eihän sitä aikaa muuten tule kuin ottamalla. Kun töitä on paljon, siitä on vaikea irrottautua. Oli kiva ja rauhallinen fiilis mennä koulutuspäiviin. 

Oli mahtavaa, että koulutukseen osallistui niin monen alan yrittäjiä. En ole niin innostunut siitä ajatuksesta, että ainoastaan saman alan yrittäjien kesken verkostoidutaan. Toisilta voi oppia niin paljon. Meillä oli hyvin moninainen kurssiporukka. Oli kiva tutustua muihin ja saada vertaistukea. Monella oli samankaltaisia haasteita omassa yritystoiminnassaan ja mukana oli myös niitä yrittäjiä, jotka olivat jo ratkoneet samankaltaisia haasteita omassa työssään. Se oli tosi arvokasta. 

Koulutuksen aikana pääsin etenemään hyvin ja lanseerasin ensimmäisen verkkokurssini. Koulutuksesta sain rohkeutta ja palautetta, joka oli tärkeää. Omaa liiketoimintaansa katsoo eri tavalla, kuin jos olisin vain yksin sitä rakentanut. On vaarallista, jos yksinyrittäjä jää liian yksin oman yrityksensä pariin. Vaikka alan tunteekin erinomaisesti, on hyvä kun joku vähän sohaisee sitä omaa ajattelutapaa ja kuulee vinkkejä erilaisilta kouluttajilta. Saa väkisinkin uusia ajatuksia, jotka vievät eteenpäin omassa toiminnassa. 

Ehdottomasti parasta Yksinyrittäjäakatemiassa oli muiden yrittäjien tapaaminen ja verkostoituminen. Odotin sitä tosi paljon, koska jo parin ensimmäisen yrittäjyysvuoden aikana tuli usein yksinäinen olo. Olen hypännyt työyhteisöstä yksinyrittäjäksi, joten kaipasin yhteisön tukea. Oman toiminnan kehittämisen lisäksi se oli asia, jota lähdin koulutuksesta hakemaan.

Jaa kirjoitus
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vastaa

Tilaa Opineon uutiskirje ja liity uudistuvien yrittäjien joukkoon!

Kirjoitan mielelläni ajankohtaisista ilmiöistä oppimisen ja yrittäjyyden kentällä.

Lukeminen ja ajatustenvaihto edistää ideointia ja toki on tärkeää verkostoitua.

Liity siis joukkoomme tilaamalle uutiskirje!