4
maalis
2022

Rina Dhakal | Art and Joy

Olen Rina Dhakal ja minulla on luovan toiminnan yritys Art and Joy.

Art and Joyn palveluihin sisältyy mm. Paint & Wine -illat, aikuisten naisten luova ryhmä sekä ekspressiivinen taideterapia yksilöasiakkaille ja ryhmille ja luova tyhy-toiminta yrityksille. Missioni on inspiroida ihmisiä luovuuteen sekä itsetuntemuksen syventämiseen luovan ilmaisun kautta. Yritykseni toimii Hämeenlinnassa ihanalla Verkatehtaalla.

Kun tutustuin Yksinyrittäjäakatemian koulutuksen sisältöön, tuli tunne että sen sijaan että yksin yritän päästä asioissa eteenpäin, koulutuksesta saisin siihen tukea. On ollut todella mahtavaa saada monenlaisia työkaluja yrittäjyyteen. Olen oppinut tarkastelemaan yrittäjyyttä eri tavoilla ja eri näkökulmista. 

Olen kiitollinen akatemiasta. Olen saanut kasvaa koulutuksen mukana tosi paljon ja päässyt eroon turhasta epävarmuudesta. Olen ymmärtänyt, että kaikki yrittäjyyden kiemurat ovat opeteltavia asioita eikä niiden kanssa tarvitse jäädä yksin. Sisäinen itsevarmuuteni on kasvanut ja katson nyt omaakin yritystoimintaa eri tavoin. 

Hienoa on ollut myös verkostoituminen ja akatemian yhteisöllisyys. Olen tykännyt kovasti kurssiporukastamme. Poikkeusolojen etäopiskelu on tietysti tuonut omat haasteensa, mutta siitä huolimatta ryhmähenki on syntynyt. Minulla ei aikaisemmin ollut paljon kokemusta etätyöskentelystä, mutta myös sen tarjoamat mahdollisuudet ovat minulle avautuneet koulutuksen aikana. Ohjaaja Petra on akatemiassa täysillä mukana, hän antaa paljon itsestään. Olen ollut vaikuttunut siitä, kuinka monipuolisesti koulutukseen on tuotu osallistujia sekä ohjaajia eri toimialoilta. 

“Kaikilla on aina kasvunvaraa, enemmän kuin osaamme ajatella.”

Verkostoitumisen ja yhteisöllisyyden lisäksi olen saanut akatemiasta apua erityisesti palvelumuotoiluun ja markkinointiin. Kaikilla on aina kasvunvaraa, enemmän kuin osaamme ajatella. Olen tehnyt myös uudenlaista ajatustyötä koko yritystoimintani takana, esimerkiksi siitä, miten nähdä ja rakentaa palveluitani enemmän asiakkaan näkökulmasta ja myös osallistaa heitä. Tärkeässä roolissa on myös ollut oma jaksaminen ja kuinka yrittäjän oma hyvinvointi vaikuttaa kokonaisvaltaisesti yritystoimintaan. 

Olen rohkaistunut ja uskallan nyt  tuoda omaa toimintaani ylpeästi enemmän näkyväksi. Jokaisen koulutuspäivän alussa jokainen on esitellyt omaa yritystoimintaansa. On pitänyt miettiä, miten omaa yritystään esittelee ja mikä sen pääviesti oikeastaan on. Sitten saa toisilta kurssilaisilta arvokasta palautetta eikä näitä tarvitse pyöritellä vain oman pään sisällä. Usein tulee liian paljon mietittyä, että pitäisi olla enemmän sitä ja tätä, että toimintaa uskaltaa tuoda esille. Yksinyrittäjäakatemia auttaa tarkastelemaan omaa yritystään eri näkökulmista ja vahvistaa itsevarmuutta yrittäjänä monin tavoin

Lähipiirissäni olemme perustaneet YY-kerhon; Yksinyrittäjät Yhdessä. Ympärilläni on paljon yksinyrittäjiä, joiden kanssa kamppailemme samojen asioiden kanssa. Niitä on helpompi käsitellä yhdessä eri näkökulmista. Kun tutustuin Yksinyrittäjäakatemian koulutuksen sisältöön, huomasin sen sisältävän juuri sellaisia asioita, joiden kanssa on aikaisemmin jäänyt yksin. Akatemia on ollut tukena ja puskurina seuraavien askeleiden ottamisessa.

Jaa kirjoitus
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Tilaa Opineon uutiskirje ja liity uudistuvien yrittäjien joukkoon!

Kirjoitan mielelläni ajankohtaisista ilmiöistä oppimisen ja yrittäjyyden kentällä.

Lukeminen ja ajatustenvaihto edistää ideointia ja toki on tärkeää verkostoitua.

Liity siis joukkoomme tilaamalle uutiskirje!