24
huhti
2024

Yrittäjä, et ole koskaan valmis

Salaisuus menestyvään liiketoimintaan: uuden oppiminen ja osaamisen kehittäminen

Me puhumme jatkuvasti opiskelun ja osaamisen kehittämisen tärkeydestä. Onhan se kasvavan yrityksen tärkein työkalu. Opiskelitko uuden taidon? Otitko haltuun uuden osa-alueen yritystoiminnassasi? Saitko tutkinnon Opineon kasvukoulutuksesta? Loistavaa, olet ottanut merkittäviä harppauksia eteenpäin!  

Totuus kuitenkin on, että et koskaan ole yrittäjänä valmis. Ja se oikeastaan on parasta! Voit aina kehittää osaamistasi entistä paremmaksi ja se tekeekin yrittäjyydestä innostavaa vuosikymmenienkin jälkeen. Tässä blogipostauksessa keskitymme siihen, miten voit ylläpitää ja kehittää jatkuvaa oppimista pitkällä aikavälillä. 

Säännölliset kehittämispäivät  

Järjestä säännöllisiä kehittämispäiviä. Nämä ovat päiviä, jolloin keskityt kokonaan yhden liiketoiminnan osa-alueen opiskeluun ja kehittämiseen. Tämä voi tarkoittaa uuden myyntistrategian opettelua, brändäyksen kehittämistä, yrityksen talouteen syventymistä tai vaikkapa asiakasprofiloinnin viilaamista. Kehittämispäivät antavat mahdollisuuden syventyä kuhunkin aiheeseen perusteellisesti ja soveltaa oppeja välittömästi käytäntöön omassa yritystoiminnassa. Tiesitkö, että Opineon kasvukoulutuksien kuukausittaiset kehittämispäivät perustuvat juuri tähän?  

Osaamisen monipuolistaminen  

Vältä keskittymästä vain sinua luontaisesti kiinnostaviin aihealueisiin. Vaikka olisitkin luova sielu, joka rakastaa markkinointia ja brändäystä, on yrittäjänä tärkeää ymmärtää myös yrityksen strategian ja talouden perusteet. Vastaavasti jos Excel-taulukot ja numerot ovat enemmän juttusi, älä unohda kehittää luovia taitojasi. Kun yksinyrittäjänä koko yrityksen toiminta on käsissäsi, mahdollisimman monipuolinen osaaminen vahvistaa yritystoimintaasi kokonaisvaltaisesti. 

Verkostoituminen ja yhteistyö  

Kerää ympärillesi eri alojen asiantuntijoiden verkosto. Hyödynnä heidän tietämystään ja opi heiltä. Verkostoituminen ja yhteistyö tarjoavat uusia näkökulmia ja oivalluksia, jotka voivat edistää liiketoimintasi kehitystä. Osallistu koulutuksiin, työpajoihin ja seminaareihin, joissa voit tavata muita eri alojen ammattilaisia. Keskustele, vaihda ajatuksia ja opi toisilta. Jaettu osaaminen hyödyttää kaikkia. 

Jatkuva opiskelu  

Pidä oppiminen osana arkirutiiniasi. Olipa kyseessä lyhyt artikkeli, podcast, webinaari, kirja tai kokonainen kehityspäivä, jokainen oppimiskokemus on arvokas ja vie sinua eteenpäin. Tulevaisuuden sinä kiittää! 

Reflektointi ja itsearviointi  

Arvioi säännöllisesti omaa osaamistasi ja aseta itsellesi uusia tavoitteita. Missä olet vahva? Mitä olet oppinut, mitä taitoja olet ottanut haltuun? Missä tarvitset vielä kehitystä ja mitä keinoja ja kanavia sen oppimiseen on? Säännöllinen itsearviointi auttaa tunnistamaan yritystoiminnan osa-alueita, joissa voit vielä kasvaa ja kehittyä. Se auttaa näkemään myös sen, missä kenties tarvitset toisia ammattilaisia.  

Levitä kehittämisen iloa 

Yrittäjällä on ympärillään usein myös muita ihmisiä, olipa kyseessä sitten omat työntekijät tai asiantuntijaverkosto, jonka kanssa yrittäjä tekee yhteistyötä. Kannusta myös heitä kehittämään osaamistaan säännöllisesti. Näin varmistat sen, että koko yrityksen toiminta ja palvelut kehittyvät. 

Yrittäjänä et ole koskaan valmis – eikä sinun tarvitsekaan olla. Oppiminen ja kehittyminen ovat jatkuvia prosesseja. Kukaan yrittäjä ei ole ikinä valmis, mutta kehittämällä omia taitojasi säännöllisesti olet jo askeleen edellä kilpailijoitasi. 

Jaa kirjoitus
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vastaa

Tilaa Opineon uutiskirje ja liity uudistuvien yrittäjien joukkoon!

Kirjoitan mielelläni ajankohtaisista ilmiöistä oppimisen ja yrittäjyyden kentällä.

Lukeminen ja ajatustenvaihto edistää ideointia ja toki on tärkeää verkostoitua.

Liity siis joukkoomme tilaamalle uutiskirje!