8
joulu
2022

Yrittäjän osaamisen ja verkostojen kehittäminen on paras tapa reagoida muutoksiin

Yksinyrittäjyys – kuten kaikki yrittäjyys –  on palkitsevaa, inspiroivaa ja mahdollistaa jatkuvan kehittymisen. Välillä se on myös raastavan haastavaa. Kun maailman tilanne kiristyy, kulut kasvavat ja asiakkaat karkaavat, ainoa mahdollisuus yritystoiminnan ylläpitämiseen ja jatkuvaan kasvuun on oman osaamisen kehittäminen, yritystoiminnan ketterä kehittyminen ja verkostojen tuki. Yksinyrittäjille suunnattu koulutusohjelma Yksinyrittäjäakatemia tarjoaa juuri näitä työkaluja kasvun matkalle.

Maailmantilanne sekä kohonneet kustannukset ovat aiheuttaneet paljon keskustelua pienyrittäjien keskuudessa. Suomen Yrittäjien ja työeläkeyhtiön Elon tekemän Menesty Yrittäjänä -tutkimuksen mukaan 59 % pienyrittäjistä kertoo kustannusten nousun vaikuttaneen yrityksen liiketoimintaan kuluneen kahden vuoden aikana. Koronaepidemian vaikutuksista kertoo 45 % ja inflaation vaikutuksista 39 % vastaajista.

Oman osaamisen ja yritystoiminnan kehittäminen palvelumuotoilun, myynnin ja markkinoinnin työkaluilla on tehokkain keino menestyä yrittäjänä ja kasvattaa toimintaa. Yksin siihen ei kukaan pysty. Oikeat työkalut kasvuun tulevat osaamisen kehittämisestä, asiantuntijoiden avusta sekä mittaamattoman arvokkaista verkostoista.

Kouluttautuminen ja oman osaamisen kehittäminen onkin ollut suosittu keino reagoida toimintaympäristön muutoksiin pienyrittäjien keskuudessa. 39 % kyselyyn vastanneista  kertoo panostaneensa uuden oppimiseen. 27 % on keskittynyt kehittämään verkostoja ja 21 % omaa toimintaansa. Kouluttautumisen suosio näkyy erityisesti teollisuuden alalla toimivien pienyrittäjien keskuudessa, sillä heistä 41 % kertoo lanseranneensa uusia palveluita tai tuotteita toimintaympäristön muutoksen keskellä. 

Samaa trendiä toivon yksinyrittäjille. Paras tapa edistää tulevaisuutta, on kehittää olemassa olevaa, parastaa sitä. Myös uuden tuotteen tai palvelun testaaminen ja muotoilu on juuri nyt satsaus tulevaisuuteen. Kriisissä on täten mahdollisuus ja parhaimmillaan olemme entistä terhakkaampia, kun kriisi on ohi.

Verkostojen ja oman osaamisen kehittäminen Yksinyrittäjäakatemian keskiössä.

Oman osaamisen kehittämisen arvo yritystoiminnassa on pääosassa myös yksinyrittäjille suunnatussa, kehittämässäni Yksinyrittäjäakatemiassa. Opiskelijalle maksuton, noin vuoden kestävä koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena yrittäjäjärjestön sekä oppilaitosten kanssa. Akatemian tavoitteena on edistää yrittäjien verkostoitumista ja vahvistaa yrittäjien liiketoimintaosaamista edistäen näin vakautta ja kasvua niin yrityksissä kuin alueellisesti. 

Yksinyrittäjäakatemia tarjoaa käytännönläheistä, omaa yritystä kehittävää ja yhteisöllistä osaamista, korvaamattomia verkostoja ja oman mentorin sekä konkreettisia työkaluja oman osaamisen kehittämiseen. Yksinyrittäjäakatemia mahdollistaa myös syvempää perehtymistä muun muassa strategiaan, myyntiin, talouteen ja palvelun muotoiluun – tarkkaan suunniteltuihin teemoihin, jotka antavat yrityksen kasvulle vakaan pohjan.

Tutustu akatemiaan ja alkaviin koulutuksiin osoitteessa https://www.opineo.fi/yksinyrittajaakatemia/

Kriisit ja haasteet on tehty voitettaviksi. Kun vaikeuksien keskellä keskittyy kasvuun, kehittymiseen ja verkostoitumiseen, on kriisin jälkeen entistä vahvempi!

Kasvuterkuin, Petra

 

Lisätietoa Menesty yrittäjänä -kyselystä:

Menesty yrittäjänä -kyselytutkimus toteutettiin verkkokyselynä 14.9.–17.10.2022. Kyselyyn vastasi yhteensä 1 592 yrityspäättäjää. Vastaajat edustavat useita eri toimialoja ympäri Suomea. 55 prosenttia vastaajista on yksinyrittäjiä. Kyselyn toteutti työeläkeyhtiö Elon ja Suomen Yrittäjien toimeksiannosta Aula Research Oy.

Jaa kirjoitus
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vastaa

Tilaa Opineon uutiskirje ja liity uudistuvien yrittäjien joukkoon!

Kirjoitan mielelläni ajankohtaisista ilmiöistä oppimisen ja yrittäjyyden kentällä.

Lukeminen ja ajatustenvaihto edistää ideointia ja toki on tärkeää verkostoitua.

Liity siis joukkoomme tilaamalle uutiskirje!