29
tammi
2024

Yritykselle kasvua yhteistyöllä

Tavoitteletko yrityksellesi vahvuutta ja kasvua? Tavoitteletko sitä yksin- tai pienyrittäjänä yksin?

Olemme tottuneita ajatukseen siitä, että yrittäjä on itsenäinen monitoimija, joka yrittäjäksi ryhtyessään on hyväksynyt ajatuksen siitä, että yksin on hommat hoidettava. Yksin on pärjättävä, olenhan minä päättänyt yrittäjäksi ryhtyä.  

Nyt on viimeistään aika päivittää tämänkaltainen ajattelutapa! Yrittäjä harvoin pärjää, tai ainakaan kasvaa, yksin. Menestyvä liiketoiminta vaatii monipuolista osaamista sekä resursseja, joita yhdellä ihmisellä ei käytännössä ole.  

Kun tavoitteenasi on yrityksen kasvu, yrittäjänä menestyminen ja/tai omien voimavarojen ylläpito, verkostot ja tiimit ovat timanttinen avainsana.  

 

Mitä verkostomainen työskentely tarkoittaa? 

Yrittäjien välinen verkostomainen työskentely tarkoittaa yhteistyötä, jossa yrittäjät jakavat osaamistaan, resurssejaan, osaamistaan sekä yhteistyösuhteitaan. Verkostomainen työskentely perustuu periaatteeseen siitä, että yhteistyöllä saavutetaan suurempia tavoitteita ja tarjotaan asiakkaille parempaa palvelua kuin yksin. Asiakkaat arvostavat yksinyrittäjien verkostoja, joiden avulla asiakas saa kokonaisvaltaisen palvelun.  

 

Kuvassa on neljä Opineon opiskelijaa.
Verkostot tarjoavat yrittäjälle lukemattomia mahdollisuuksia kasvuun.

Miksi yrittäjän kannattaa kerätä ympärilleen verkosto? 

  • Yhteistyö ja tiimi 

Yrittäjien muodostamat yhteistyöverkostot mahdollistavat laajan, monialaisen yhteistyön sekä tiimiytymisen. Tiimissä toimimalla yrittäjät voivat tarjota entistä kokonaisvaltaisempaa palvelua kohderyhmälle, mutta kehittää myös oman liiketoimintansa projekteja ja tuotteita. 

  • Resurssien ja osaamisen jakaminen 

Verkostot yhdistävät tietotaidon ja kokemuksen. Yrittäjät oppivat toisiltaan ja pystyvät hyödyntämään toistensa osaamista. Yrittäjien välinen yhteistyö mahdollistaa myös muiden resurssien, kuten tilojen ja laitteistojen sekä taloudellisten riskien, jakamisen.  

  • Asiantuntijatiimi vs. yksi jokapaikanhöylä 

Kumpi sinua houkuttelisi yrittäjänä enemmän alihankkijaa etsiessäsi: yksi henkilö, joka tietää vähän kaikesta vai laajempi tiimi eri alojen asiantuntijoita, jotka yhdistämällä resurssinsa voivat tarjota sinulle kokonaisvaltaista ja ammattimaista palvelua?  

  • Arvokas vertaistuki 

Yksin- ja pienyrittäjille toisten yrittäjien tuki on korvaamatonta. Sekä saman että eri alojen yrittäjien tarjoama kannustus, sparrailu ja yhdessä tekemisen meininki tuovat yrittäjyyteen arvokasta yhteisöllisyyttä ja erilaisia näkökulmia, joita yksin ei tulisi ottaneeksi huomioon. 

 

Verkostoakatemia kasvun tukena 

Opineon koulutusohjelma Verkostoakatemia on pitkäaikaisen kehitystyön tulos. Opineon tarjoamat yrittäjän kasvukoulutukset saavat kerta toisensa jälkeen enemmän kiitosta siitä, miten ne mahdollistavat verkostoitumisen toisten yrittäjien kanssa. Opiskelijat kokevat verkostoitumisen ja vertaistuen olevan eräs tärkeimpiä koulutuksen tarjoamia mahdollisuuksia sekä työkaluja yrityksen kasvulle. Ilahdumme jatkuvasti uudelleen, kun huomaamme koulutuksissa syntyneiden verkostojen synnyttäneen uusia tiimejä, sparrailun mahdollistamia uusia oivalluksia ja vertaistukea sekä jopa yhteisiä yrityksiä ja palveluita.  

Verkostoakatemia on koulutus niille yrittäjälle, jotka haluavat hyödyntää verkostojen ja tiimien merkitystä yritystoiminnan kasvulle. Koulutus on yrittäjille, jotka toimivat verkostomaisesti tiimissä tai johtavat tiimiä. Alle vuoden kestävä, maksuton koulutus tarjoaa konkreettiset työkalut yritystoiminnan optimaaliseen kehittämiseen, verkostojen luomiseen sekä tiimin johtamiseen.  

Verkostoakatemia sopii loistavasti myös Yksinyrittäjäakatemian suorittaneille opiskelijoille, sillä se tarjoaa erinomaiset työkalut seuraaviin kasvun vaiheisiin. 

Lue lisää Verkostoakatemiasta ja ilmoittaudu mukaan pian! 

 

Verkostoituminen – voimavara kasvuun –blogipostauksessa olemme jakaneet viisi syytä verkostoitua sekä vinkit tehokkaaseen verkostoitumiseen!

Jaa kirjoitus
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vastaa

Tilaa Opineon uutiskirje ja liity uudistuvien yrittäjien joukkoon!

Kirjoitan mielelläni ajankohtaisista ilmiöistä oppimisen ja yrittäjyyden kentällä.

Lukeminen ja ajatustenvaihto edistää ideointia ja toki on tärkeää verkostoitua.

Liity siis joukkoomme tilaamalle uutiskirje!