Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia

AKATEMIAKOULUTUSTEN Q&A

Olemme koonneet tähän yleisimpiä kysymyksiä koskien akatemian koulutuksia ja oppisopimuskoulutusta. Toivottavasti löydät näistä vastauksen kysymyksiisi. Kinkkisemmissä kysymyksissä ota yhteyttä info@opineo.fi.

Voit osallistua, kun olet yrittäjä, sinulla on y-tunnus.

Mentorikorvaus on 40-50 euroa/kuussa  ja se maksetaan mentorille. Mentorikorvauksen maksaa  yhteistyöoppilaitos.

Mentorin tulee olla yrittäjä ja hänen oletetaan sitoutuvat vähintään 1h/kk mentorointiin. Mentorin on mahdollista saada asiantuntijatukea mentorointiin, jos hän toimii  mentorina ensimmäistä kertaa.

Parhaiten löydät sen mentoripankkimme kautta opineo.fi/mentorit

Koulutuksessa suoritetaan yleensä yrittäjyyden ammattitutkinto tai Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto.

Valitettavasti voit suorittaa vain yhtä ammatti- tai erikoisammattitutkintoa kerrallaan. Sen sijaan, jos suoritat korkea-asteen tutkintoa, voit osallistua koulutukseen. Tällöin on kuitenkin hyvä tiedostaa, että osallistuminen edellyttää kokopäiväistä yrittäjyyttä. Puntaroi siis ajankäyttöä ja jaksamistasi.

Akatemian koulutukset perustuvat käytännönläheiseen lähiopetukseen, jolloin työskentelemme eri teemojen puitteissa oman yrityksen kehittämiseen. Opiskelija työstään kuitenkin samanaikaisesti oman yrityksensä ja yrittäjyytensä kehittämisprojektia, jolloin oppeja ja työkaluja tulee sovellettua mainiosti myös työn arjessa. Tätä helpottavat ennakkotehtävät, jotka eivät yleensä vaadi tuntia enempää. 

Opintopiireihin osallistuminen ja yhdessä työskentelyn laajuus on ryhmän sovittavissa. 

Akatemian koulutuksissa ei ole tenttejä. Koulutuspäivien aikana ja jälkeen opiskelija työstää myös arviointimateriaalia, joka vaatii jonkin verran kirjoittamista ja presentaation rakentamista. Koulutus arvioidaan keskusteluissa ja arviointi on hyväksytty/hylätty.

Koulutuksessa käytetään ensisijaisesti Zoomia koulutuspäivissä. Lisäksi materiaalit ovat saatavilla Google Drive -kansiossa ja ovat sieltä käsin ladattavissa omaan käyttöön. Työkalut ovat pääsääntöisesti täytettäviä pdf- tai excel -tiedostoja, joiden käytön osaaminen olisi suotavaa. 

Viestintään ryhmän kesken käytämme Whatsapp-sovellusta.

Työn ohella tehtävään ammattitutkinto-opintoihin ei saa opintotukea. Opiskelijalla on mahdollisuus hakea päivärahaa koulutuspäiviltä (15€/pvä) sekä perheavustusta, jos hänellä on alle 18-vuotiaita lapsia (17€/pvä).

Akatemian koulutukset perustuvat ensisijaisesti yrittäjän oppisopimukseen. Jos sinulla ei ole vielä yritystä, on sinulla kuitenkin mahdollisuus osallistua koulutukseen. Olethan tässä tapauksessa yhteydessä Petraan, 050 535 2776.

Tilaa Opineon uutiskirje ja liity uudistuvien yrittäjien joukkoon!

Kirjoitan mielelläni ajankohtaisista ilmiöistä oppimisen ja yrittäjyyden kentällä.

Lukeminen ja ajatustenvaihto edistää ideointia ja toki on tärkeää verkostoitua.

Liity siis joukkoomme tilaamalle uutiskirje!