YYA START

YYA START

Yksinyrittäjäakatemia START

18.9.2023–5.6.2024

Älä jää yksin. Opiskele.

Otitko rohkean askeleen perustamalla yrityksen ja mietit että mitäs nyt? Miten tästä tehdään heti alkumetreillä kannattavaa ja kasvavaa liiketoimintaa? Yksinyrittäjäakatemiassa sen teet – yhdessä asiantuntijoiden ja mielettömien verkostojen kanssa. 

 

Yksinyrittäjäakatemia START on uusille yrittäjille suunnattu koulutusohjelma, joka auttaa sinua rakentamaan yritystoiminnallesi vankan pohjan kasvulle ja kannattavuudelle. Apunasi ovat yrittäjyyden konkarit eli alansa parhaat kouluttajat, muiden uusien yrittäjien arvokas vertaistuki sekä henkilökohtainen mentorisi, jonka kanssa pääset sparrailemaan yrityksesi kasvun työkaluista. 

 

Tällä porukalla kirjoitamme yhdessä menestystarinasi ensimmäiset kappaleet!

Miksi Yksinyrittäjäakatemiaan?

1. Maksuton koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena omassa yrityksessäsi työskennellen. Jokainen koulutuspäivä on oman yrityksen kehitttämispäivä kasvun kannalta merkittävien teemojen ympärillä.

2. Online-toteutus mahdollistaa osallistumisen mistä päin Suomea (tai maailmaa) tahansa.

3. Verkostot ovat akatemian sokeri ja suola. Koulutuksessa tutustut eri alojen yrittäjiin, saat vertaistukea sekä mahdollisia uusia yhteistyökumppaneita.

 

4. Akatemian tähtikouluttajat ovat alansa parhaita. Kouluttajat antavat sinulle näkemystä, konkreettisia työkaluja sekä kannustusta yrityksen kasvuun. Kouluttajien lisäksi saat oman henkilökohtaisen mentorin, jonka kanssa sparrailla kehitystyöhön liittyviä asioita.

5. Noin vuoden kestävä koulutus tähtää yrittäjän ammattitutkintoon.

Aiemmat verkossa toteutetut Yksinyrittäjäakatemiat ovat saaneet opiskelijoilta valtavan määrän kehuja niin verkkototeutuksesta ja yrittäjän arkeen sopivista aikatauluista kuin myös innostavista kouluttajista ja vertaistuesta, jonka ryhmä tarjosi. 

“Tässä on myös hienoa tutustua yrittäjiin eri puolilta Suomea (tai mahdollisesti suomalaisiin yrittäjiin ulkomailtakin). Tämä on yrittäjänä kaikkein joustavin tapa opiskella, kun välissä ja lounaalla voi tarpeen mukaan hoitaa myös työasioita.”
Yksinyrittäjäakatemian Online-ryhmän opiskelija

Hyppää siis menestyjien joukkoon ja starttaa oma verkossa toteutettava kehittämisohjelmasi 18.9.2023. Koulutuksen päätteeksi sinulla on vahva tuote sekä vankka myyntistrategia ja olet valmis seuraavaan vaiheeseen – kohti kasvua!

Opineon kouluttajat:

Petra Pulkkinen
Yksinyrittäjäakatemian perustaja ja yrittäjä
Viestinnän opettaja
Yksinyrittäjäakatemian luotsi, yksinyrittäjien äiti Petra valaisee huoneen valovoimaisella energiallaan. Hänen missionaan on auttaa yksinyrittäjiä menestymään. Petra tunnetaan akatemian sydämenä ja yksinyrittäjien puolestajapuhujana. 

Johanna Paronen
Innostava yrityskouluttaja
Yrittäjyyden ammattilainen
Strategiavalmentaja
Yrityksen strategiaan ja yrittäjän hyvinvointiin erikoistunut kouluttaja Johanna Paronen saa opiskelijoilta kiitosta siitä, miten hän innostavalla otteellaan ja lämpimällä persoonallaan tekee aiheesta kuin aiheesta mielenkiintoisen oppimisprosessin. Pitkän linjan yrittäjyys on tehnyt Johannasta yritystoiminnan kehittämisen asiantuntijan ja kouluttajana hän haluaa jakaa tietotaitoaan kasvuhaluisille yksinyrittäjille.

Lisäksi akatemian kehittämispäivissä nähdään liiketoiminnan rautaisia ammattilaisia, jotka jakavat oppejaan ja auttavat yksinyrittäjiä löytämään menestyksen työkalut.

“Iso plussa myös erilaisista opettajista ja jokaisen vinkeistä. On ollut inspiroivaa kuulla erilaisia yrittäjätarinoita.” Yksinyrittäjäakatemian Online-ryhmän opiskelija

Yksinyrittäjäakatemian toteuttavat yhdessä Esedu ja Opineo Oy

Lisätietoja

Koulutusmaksu:

Koulutus on maksuton.

Koulutuspaikka:

ZOOM, verkossa

Yhteyshenkilö:

Petra Pulkkinen / Yksinyrittäjäakatemia, p. 050 535 2776

 

Sisältö

Kick-off

18.9. Ensimmäinen yhteinen tapaaminen: Kehittämisen ABC Klo 13-16

Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, 30 osp

19.9. Strategiatyöskentely klo 13-16

10.10. Liiketoimintasuunnitelma klo 13-16

7.11. Itsensä ja tiimin johtaminen klo 13-16

5.12. Tuotekehitys  Koko päivä

Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen, 60 osp

10.1. Asiakasprofilointi klo 13-16

31.1. Palvelupolku klo 13-16

21.2. Budjetti klo 9-15

13.3. Hinnoittelu ja kannattavuus klo 9-15

Tuotteiden ja palvelujen kehittäminen, 60 osp

10.4. Brändi klo 9-15

24.4. Verkosto ja sidosryhmät klo 13-16

15.5. Myynti klo 9-15

5.6. Hissipuheet ja päätös klo 13-16

Koulutus järjestetään arkena päivisin ja koulutuksen kokonaiskesto on noin 9 kk. Tarkemmat ajat ilmoitetaan hakijoille myöhemmin. 

Koulutuksen sisältö:

Koulutuspäivissämme toteutamme tekemällä oppimisen ideologiaa. Jokaisessa päivässä työstämme yksilöllisesti yhdessä teeman mukaisia kehittämistehtäviä, joilla on suora vaikutus yritystoimintaasi.

Strategia on suunnitelma siitä, miten saavutat tavoitteesi. Tiedätkö sinä, miten saavutat yrityksesi tavoitteet? Jos et, tässä kehittämispäivässä opit rakentamaan sinulle sopivat askelet tavoitteiden saavuttamiseksi. Lisäksi saat käyttöösi strategiatyökalut, joiden avulla ohjaat yrityksesi toimintaa. Työkalujen avulla osaat jatkossa myös analysoida yrityksesi toiminnan tuloksellisuutta.
Oletko tehnyt liiketoimintasuunnitelman (LTS) aikaisemmin sen vuoksi, että joku on pyytänyt? Tällä kertaa tutustutaan aiheeseen työkaluna, jonka teet omaa toimintaasi varten ja opit käyttämään LTS:aa toiminnan analysointiin ja mittaamisen. Saat helpon ja erinomaisen työkalun, jonka avulla opit tekemään oikeita valintoja ja parantamaan liiketoimintasi tulosta.
Tiedät kyllä, että itsensä johtaminen on asioiden priorisointia. Mitä ovat ne tehokkaat työkalut, joilla tekemisessä on tuottavuutta ja järkeäkin? Koulutuspäivän jälkeen sinulla on työkalut oman ajankäytön tehostamiseen, mutta myös euroihin keskittyvään liiketoimintaan.
Voinko tuotteistaa mitä vaan? Miten oma osaaminen paketoidaan? Koulutuspäivän jälkeen olet arvioinut oman tuotteesi haluttavuuden ja elinkelpoisuuden ja tiedät tuotteistamisprojektisi tärkeät askeleet – ne otetaan yhdessä asiakkaan kanssa. Saat hyödyt asiakkaan – sen tärkeimmän tekijän – mukaanottoon ja kuunteluun.
Kenelle ja mitä? Asiakasprofilointi auttaa puhuttelemaan omaa unelma-asiakastasi. Kun kohdistat viestisi oikein, herätät asiakkaasi huomion ja saat itsellesi asiakkaita, jotka arvostavat työtäsi. Putoaako asiakkaasi polulta? Palvelupolkua analysoimalla opit löytämään ne palvelupolun pisteet, joissa pystyt jatkossa auttamaan asiakasta etenemään kohti ostotapahtumaa.

Verkosto on tehokkain myyntityökalusi. Koulutuspäivässä visualisoimme verkoston ja teemme suunnitelman sen vahvistamiseksi. Viestinnän terävöittäminen edistää verkostojasi sekä sidosryhmien tavoittamista. Koulutuspäivässä luomme suunnitelman verkostotyön vahvistamiseksi ja teemme verkostosta mainion myyntitykin.

Miten hinnoitella kannattavasti? Mitä hinnoittelussa on huomioitava? Koulutuspäivässä pureudumme hinnoittelun periaatteisiin ja menetelmiin. Tarkastelemme hinnoittelua myös osana yrityksen budjetointia ja kannattavaa liiketoimintaa. Opit tekemään yrityksesi vuosibudjetin.
Miten luon yritykseni mielikuvan eli brändin? Mitä brändityö vaatii? Koulutuspäivässä käymme läpi brändityöskentelyn periaatteet, peilaamme niitä arvoihin ja strategiaan, ja teemme käytännönläheisesti omaa yritystä hyödyntävän brändikirjan. Yritys- ja henkilöbrändiin liittyvä viestintä on kiinteä osa päivän harjoituksia.
Markkinointi: kulu vai investointi? Miten yrityksen markkinointi tehdään tuottavaksi? Markkinoitko koska se on välttämätöntä vai jotta saisit tuloja? Markkinoinnin päivässä paneudutaan siihen, miten markkinoinnista tulee investointi. Markkinointi muuttuu kulusta investoinniksi kun laaditaan markkinointisuunnitelma ja seurataan markkinoinnin tuottoja.
Ilman myyntiä ei ole liiketoimintaa. Koulutuspäivässä löydämme työkalut ostamista edistämään. Opit tavoitteellistamaan myyntiäsi yhtä lailla kuin löydät oman tehokkaan tapasi tehdä kauppaa. Huomaat myös, mikä merkitys myyntimateriaaleilla on myyntiisi on neuvotteluissa ja kaupanteossa.

Liity uudistuvien yrittäjien joukkoon!

Kirjoitan mielelläni ajankohtaisista ilmiöistä oppimisen ja yrittäjyyden kentällä. Lukeminen ja ajatustenvaihto edistää ideointia ja toki on tärkeää verkostoitua. Liity siis mukaan!