Yksinyrittäjäakatemia Tuotekehittäjä

Yksinyrittäjäakatemia Tuotekehittäjä

Taidosta tuotteeksi. Tuotteesta myynniksi.

Hei yksinyrittäjä! Haluatko erottua kilpailijoista? Kaipaako palvelu- tai tuotevalikoima hiomista ja selkeyttä? Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnossa opiskelija kehittää oman yrityksensä tarjontaa vastaamaan kohderyhmän kysyntää.

Tuotekehitystyö tarkoittaa strategista prosessia, jossa suunnitellaan, luodaan ja kehitetään uusia tuotteita tai palveluita. Prosessin tavoitteena on luoda innovatiivisia ja kilpailukykyisiä ratkaisuja vastaamaan kohderyhmän tarpeita. Tuotekehitystyö on merkittävä osa yrityksen kasvua, sillä jatkuva kehitys mahdollistaa jatkuvan kasvun.

Yksinyrittäjäakatemiassa sen teet – yhdessä asiantuntijoiden ja mielettömien verkostojen kanssa. Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon verkkokoulutus starttaa 9.11.2023. 

Miksi Yksinyrittäjäakatemiaan?

  1. Maksuton koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena omassa yrityksessäsi työskennellen. Jokainen koulutuspäivä on oman yrityksen kehittämispäivä kasvun kannalta merkittävien teemojen ympärillä.
  2. Online-toteutus mahdollistaa osallistumisen mistä päin Suomea (tai maailmaa) tahansa.
  3. Verkostot ovat akatemian sokeri ja suola. Koulutuksessa tutustut eri alojen yrittäjiin, saat vertaistukea sekä mahdollisia uusia yhteistyökumppaneita.
  4. Akatemian tähtikouluttajat ovat alansa parhaita. Kouluttajat antavat sinulle näkemystä, konkreettisia työkaluja sekä kannustusta yrityksen kasvuun. Kouluttajien lisäksi saat oman henkilökohtaisen mentorin, jonka kanssa sparrailla kehitystyöhön liittyviä asioita.
  5. Noin vuoden kestävä koulutus tähtää tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoon.

Aiemmat verkossa toteutetut Yksinyrittäjäakatemiat ovat saaneet opiskelijoilta valtavan määrän kehuja niin verkkototeutuksesta ja yrittäjän arkeen sopivista aikatauluista kuin myös innostavista kouluttajista ja vertaistuesta, jonka ryhmä tarjosi.

Tässä on myös hienoa tutustua yrittäjiin eri puolilta Suomea (tai mahdollisesti suomalaisiin yrittäjiin ulkomailtakin). Tämä on yrittäjänä kaikkein joustavin tapa opiskella, kun välissä ja lounaalla voi tarpeen mukaan hoitaa myös työasioita.

– Yksinyrittäjäakatemian Online-ryhmän opiskelija

Hyppää siis menestyjien joukkoon ja starttaa oma verkossa toteutettava kehittämisohjelmasi 9.11.2023. Koulutuksen päätteeksi sinulla on vahva tuote sekä vankka myyntistrategia ja olet valmis seuraavaan vaiheeseen – kohti kasvua!

Iso plussa myös erilaisista opettajista ja jokaisen vinkeistä. On ollut inspiroivaa kuulla erilaisia yrittäjätarinoita.”

– Yksinyrittäjäakatemian Online-ryhmän opiskelija

Akatemian kouluttajat

Akatemian kehittämispäivissä nähdään liiketoiminnan rautaisia ammattilaisia, jotka jakavat oppejaan ja auttavat yksinyrittäjiä löytämään menestyksen työkalut. 

Petra Pulkkinen

Yksinyrittäjäakatemian perustaja ja yrittäjä
Viestinnän opettaja

Yksinyrittäjäakatemian luotsi, yksinyrittäjien äiti Petra valaisee huoneen valovoimaisella energiallaan. Hänen missionaan on auttaa yksinyrittäjiä menestymään. Petra tunnetaan akatemian sydämenä ja yksinyrittäjien puolestajapuhujana.

Johanna Paronen

Innostava yrityskouluttaja
Yrittäjyyden ammattilainen
Strategiavalmentaja

Yrityksen strategiaan ja yrittäjän hyvinvointiin erikoistunut kouluttaja Johanna Paronen saa opiskelijoilta kiitosta siitä, miten hän innostavalla otteellaan ja lämpimällä persoonallaan tekee aiheesta kuin aiheesta mielenkiintoisen oppimisprosessin. Pitkän linjan yrittäjyys on tehnyt Johannasta yritystoiminnan kehittämisen asiantuntijan ja kouluttajana hän haluaa jakaa tietotaitoaan kasvuhaluisille yksinyrittäjille.

Mika Kauppinen

Tilitoimisto NumerotON Oy pääomistaja
Toimitusjohtajana kahdessa yrityksessä, lukuisia hallitustehtäviä

Kokemusta ja näkemystä siis riittää Mikalla, joka luotsaa käytännönläheisesti, mutta tehokkaasti yrittäjiä hinnoittelun, budjetoinnin ja talouden tärkeisiin saloihin. Mika on yrittäjänä kouluttautunut monipuolisesti ja tämänkin vuoksi todella ymmärtää opiskelevaa yrittäjää.
Seitsemän vuotta ulkoistettuna vuokrajohtajana kansainvälisistä yhtiöistä pienyhtiöihin.

Aikataulu

Tuotekehitystystyön EAT verkossa 9.11.2023–4.6.2024

Koulutuksen sisältö

Koulutuspäivissämme toteutamme tekemällä oppimisen ideologiaa. Jokaisessa päivässä työstämme yksilöllisesti yhdessä teeman mukaisia kehittämistehtäviä, joilla on suora vaikutus yritystoimintaasi.

Strategia on suunnitelma siitä, miten saavutat tavoitteesi. Tiedätkö sinä, miten saavutat yrityksesi tavoitteet? Jos et, tässä kehittämispäivässä opit rakentamaan sinulle sopivat askelet tavoitteiden saavuttamiseksi. Lisäksi saat käyttöösi strategiatyökalut, joiden avulla ohjaat yrityksesi toimintaa. Työkalujen avulla osaat jatkossa myös analysoida yrityksesi toiminnan tuloksellisuutta.
Kenelle ja mitä? Asiakasprofilointi auttaa puhuttelemaan omaa unelma-asiakastasi. Kun kohdistat viestisi oikein, herätät asiakkaasi huomion ja saat itsellesi asiakkaita, jotka arvostavat työtäsi. Putoaako asiakkaasi polulta? Palvelupolkua analysoimalla opit löytämään ne palvelupolun pisteet, joissa pystyt jatkossa auttamaan asiakasta etenemään kohti ostotapahtumaa.
Voinko tuotteistaa mitä vaan? Miten oma osaaminen paketoidaan? Koulutuspäivän jälkeen olet arvioinut oman tuotteesi haluttavuuden ja elinkelpoisuuden ja tiedät tuotteistamisprojektisi tärkeät askeleet – ne otetaan yhdessä asiakkaan kanssa. Saat hyödyt asiakkaan – sen tärkeimmän tekijän – mukaanottoon ja kuunteluun.
Miten hinnoitella kannattavasti? Mitä hinnoittelussa on huomioitava? Koulutuspäivässä pureudumme hinnoittelun periaatteisiin ja menetelmiin. Tarkastelemme hinnoittelua myös osana yrityksen budjetointia ja kannattavaa liiketoimintaa. Opit tekemään yrityksesi vuosibudjetin.
Markkinointi: kulu vai investointi? Miten yrityksen markkinointi tehdään tuottavaksi? Markkinoitko koska se on välttämätöntä vai jotta saisit tuloja? Markkinoinnin päivässä paneudutaan siihen, miten markkinoinnista tulee investointi. Markkinointi muuttuu kulusta investoinniksi kun laaditaan markkinointisuunnitelma ja seurataan markkinoinnin tuottoja.
Ilman myyntiä ei ole liiketoimintaa. Koulutuspäivässä löydämme työkalut ostamista edistämään. Opit tavoitteellistamaan myyntiäsi yhtä lailla kuin löydät oman tehokkaan tapasi tehdä kauppaa. Huomaat myös, mikä merkitys myyntimateriaaleilla on myyntiisi on neuvotteluissa ja kaupanteossa.

Henkilöbrändi on osa yrityksesi käyntikorttia. Päivässä opit rakentamaan henkilöbrändiä ja harjoittelemaan esiintymistä. Päivän anti on mahtava myyntivaltti yritysesittelyyn ja asiakastyöskentelyyn.

Verkosto on tehokkain myyntityökalusi. Koulutuspäivässä visualisoimme verkoston ja teemme suunnitelman sen vahvistamiseksi. Viestinnän terävöittäminen edistää verkostojasi sekä sidosryhmien tavoittamista. Koulutuspäivässä luomme suunnitelman verkostotyön vahvistamiseksi ja teemme verkostosta mainion myyntitykin.

Miten luon yritykseni mielikuvan eli brändin? Mitä brändityö vaatii? Koulutuspäivässä käymme läpi brändityöskentelyn periaatteet, peilaamme niitä arvoihin ja strategiaan, ja teemme käytännönläheisesti omaa yritystä hyödyntävän brändikirjan. Yritys- ja henkilöbrändiin liittyvä viestintä on kiinteä osa päivän harjoituksia.

Lisätietoja

Koulutusmaksu:
Koulutus on maksutonta yrittäjän oppisopimuksella.

Koulutuspaikka- ja aika:
Koulutus järjestetään päivisin klo 9-15 verkossa (Zoom).

Koulutuspäivän rakenne:
*Asiantuntija-alustus livenä verkossa
*Tuottavaa ja innostavaa työskentelyä yrityksesi vahvistamiseksi
*Kehittämistyökalut jatkoon

Yhteyshenkilöt:
Petra Pulkkinen / Yksinyrittäjäakatemia p. 050 535 2776

Tilaa Opineon uutiskirje ja liity uudistuvien yrittäjien joukkoon!

Kirjoitan mielelläni ajankohtaisista ilmiöistä oppimisen ja yrittäjyyden kentällä.

Lukeminen ja ajatustenvaihto edistää ideointia ja toki on tärkeää verkostoitua.

Liity siis joukkoomme tilaamalle uutiskirje!