Yksinyrittäjäakatemia LUOVA

Yksinyrittäjäakatemia LUOVA

Älä jää yksin. Opiskele.

Hei luovan alan yksinyrittäjä! Kaipaako myynti ja tuotekehitys buustia? Yksinyrittäjäakatemiassa sen teet – yhdessä asiantuntijoiden ja mielettömien kollegojen ja verkostojen kanssa. Suosittu Yksinyrittäjäakatemia starttaa syyskuussa luovan alan yrittäjille Tampereella.  Älä jää pois kasvun kyydistä! 

Miksi Yksinyrittäjäakatemiaan?

  1. Maksuton koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena omassa yrityksessäsi työskennellen. Jokainen koulutuspäivä on oman yrityksen kehitttämispäivä kasvun kannalta merkittävien teemojen ympärillä.
  2. Lähitoteutus mahdollistaa yhteisöllisen osallistumisen ja tekemisen. 
  3. Verkostot ovat akatemian sokeri ja suola. Koulutuksessa tutustut eri alojen yrittäjiin, saat vertaistukea sekä mahdollisia uusia yhteistyökumppaneita.
  4. Akatemian tähtikouluttajat ovat alansa parhaita. Kouluttajat antavat sinulle näkemystä, konkreettisia työkaluja sekä kannustusta yrityksen kasvuun. Kouluttajien lisäksi saat oman henkilökohtaisen mentorin, jonka kanssa sparrailla kehitystyöhön liittyviä asioita.
  5. Noin vuoden kestävä koulutus tähtää yrittäjän ammattitutkintoon.

Aiemmat Yksinyrittäjäakatemiat ovat saaneet opiskelijoilta valtavan määrän kehuja niin yrittäjän arkeen sopivista aikatauluista kuin myös innostavista kouluttajista ja vertaistuesta, jonka ryhmä tarjosi.

Yrittäjän ammattitutkinto on ollut minulle todella antoisa opiskelukokemus. Vaikka yrittäjyyttä on takana jo lähes 20 vuotta, niin koskaan ei voi tutkailla liikaa omia toimintatapoja sekä kehityskohteita. On ollut todella inspiroivaa päästä keskustelemaan hyvällä porukalla erilaisista aiheista ja olen myös todella kiitollinen saamastani tuesta sekä tsempistä. Suosittelen tätä tutkintoa ihan jokaiselle yrittäjälle, olet sitten alkutaipaleella tai kokenut konkari.

– Yksinyrittäjäakatemian opiskelija.

Hyppää siis menestyjien joukkoon ja starttaa oma kehittämisohjelmasi 12.9.2023. Koulutuksen päätteeksi sinulla on vahva palvelutuote sekä vankka myyntistrategia ja olet valmis seuraavaan vaiheeseen – kohti kasvua!

Akatemian kouluttajat

Akatemian kehittämispäivissä nähdään liiketoiminnan rautaisia ammattilaisia, jotka jakavat oppejaan ja auttavat yksinyrittäjiä löytämään menestyksen työkalut.  Yhteyshenkilösi ovat:

Petra Pulkkinen

Yksinyrittäjäakatemian perustaja ja yrittäjä
Viestinnän opettaja

Yksinyrittäjäakatemian luotsi, yksinyrittäjien äiti Petra valaisee huoneen valovoimaisella energiallaan. Hänen missionaan on auttaa yksinyrittäjiä menestymään. Petra tunnetaan akatemian sydämenä ja yksinyrittäjien puolestajapuhujana.

Johanna Paronen

Innostava yrityskouluttaja
Yrittäjyyden ammattilainen
Strategiavalmentaja

Yrityksen strategiaan ja yrittäjän hyvinvointiin erikoistunut kouluttaja Johanna Paronen saa opiskelijoilta kiitosta siitä, miten hän innostavalla otteellaan ja lämpimällä persoonallaan tekee aiheesta kuin aiheesta mielenkiintoisen oppimisprosessin. Pitkän linjan yrittäjyys on tehnyt Johannasta yritystoiminnan kehittämisen asiantuntijan ja kouluttajana hän haluaa jakaa tietotaitoaan kasvuhaluisille yksinyrittäjille.

Mika Kauppinen

Tilitoimisto NumerotON Oy pääomistaja
Toimitusjohtajana kahdessa yrityksessä, lukuisia hallitustehtäviä

Kokemusta ja näkemystä siis riittää Mikalla, joka luotsaa käytännönläheisesti, mutta tehokkaasti yrittäjiä hinnoittelun, budjetoinnin ja talouden tärkeisiin saloihin. Mika on yrittäjänä kouluttautunut monipuolisesti ja tämänkin vuoksi todella ymmärtää opiskelevaa yrittäjää.
Seitsemän vuotta ulkoistettuna vuokrajohtajana kansainvälisistä yhtiöistä pienyhtiöihin.

Aikataulu

Yksinyrittäjäakatemia LUOVA
12.9.2023–6.6.2024

Yrittäjyyden ammattitutkinto

Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen

Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen

Myynti ja markkinointi

Koulutuksen sisältö

Koulutuspäivissämme toteutamme tekemällä oppimisen ideologiaa. Jokaisessa päivässä työstämme yksilöllisesti yhdessä teeman mukaisia kehittämistehtäviä, joilla on suora vaikutus yritystoimintaasi.

Strategia on suunnitelma siitä, miten saavutat tavoitteesi. Tiedätkö sinä, miten saavutat yrityksesi tavoitteet? Jos et, tässä kehittämispäivässä opit rakentamaan sinulle sopivat askelet tavoitteiden saavuttamiseksi. Lisäksi saat käyttöösi strategiatyökalut, joiden avulla ohjaat yrityksesi toimintaa. Työkalujen avulla osaat jatkossa myös analysoida yrityksesi toiminnan tuloksellisuutta.
Oletko tehnyt liiketoimintasuunnitelman (LTS) aikaisemmin sen vuoksi, että joku on pyytänyt? Tällä kertaa tutustutaan aiheeseen työkaluna, jonka teet omaa toimintaasi varten ja opit käyttämään LTS:aa toiminnan analysointiin ja mittaamisen. Saat helpon ja erinomaisen työkalun, jonka avulla opit tekemään oikeita valintoja ja parantamaan liiketoimintasi tulosta.
Tiedät kyllä, että itsensä johtaminen on asioiden priorisointia. Mitä ovat ne tehokkaat työkalut, joilla tekemisessä on tuottavuutta ja järkeäkin? Koulutuspäivän jälkeen sinulla on työkalut oman ajankäytön tehostamiseen, mutta myös euroihin keskittyvään liiketoimintaan.
Voinko tuotteistaa mitä vaan? Miten oma osaaminen paketoidaan? Koulutuspäivän jälkeen olet arvioinut oman tuotteesi haluttavuuden ja elinkelpoisuuden ja tiedät tuotteistamisprojektisi tärkeät askeleet – ne otetaan yhdessä asiakkaan kanssa. Saat hyödyt asiakkaan – sen tärkeimmän tekijän – mukaanottoon ja kuunteluun.
Kenelle ja mitä? Asiakasprofilointi auttaa puhuttelemaan omaa unelma-asiakastasi. Kun kohdistat viestisi oikein, herätät asiakkaasi huomion ja saat itsellesi asiakkaita, jotka arvostavat työtäsi. Putoaako asiakkaasi polulta? Palvelupolkua analysoimalla opit löytämään ne palvelupolun pisteet, joissa pystyt jatkossa auttamaan asiakasta etenemään kohti ostotapahtumaa.

Verkosto on tehokkain myyntityökalusi. Koulutuspäivässä visualisoimme verkoston ja teemme suunnitelman sen vahvistamiseksi. Viestinnän terävöittäminen edistää verkostojasi sekä sidosryhmien tavoittamista. Koulutuspäivässä luomme suunnitelman verkostotyön vahvistamiseksi ja teemme verkostosta mainion myyntitykin.

Miten hinnoitella kannattavasti? Mitä hinnoittelussa on huomioitava? Koulutuspäivässä pureudumme hinnoittelun periaatteisiin ja menetelmiin. Tarkastelemme hinnoittelua myös osana yrityksen budjetointia ja kannattavaa liiketoimintaa. Opit tekemään yrityksesi vuosibudjetin.
Miten luon yritykseni mielikuvan eli brändin? Mitä brändityö vaatii? Koulutuspäivässä käymme läpi brändityöskentelyn periaatteet, peilaamme niitä arvoihin ja strategiaan, ja teemme käytännönläheisesti omaa yritystä hyödyntävän brändikirjan. Yritys- ja henkilöbrändiin liittyvä viestintä on kiinteä osa päivän harjoituksia.
Markkinointi: kulu vai investointi? Miten yrityksen markkinointi tehdään tuottavaksi? Markkinoitko koska se on välttämätöntä vai jotta saisit tuloja? Markkinoinnin päivässä paneudutaan siihen, miten markkinoinnista tulee investointi. Markkinointi muuttuu kulusta investoinniksi kun laaditaan markkinointisuunnitelma ja seurataan markkinoinnin tuottoja.
Ilman myyntiä ei ole liiketoimintaa. Koulutuspäivässä löydämme työkalut ostamista edistämään. Opit tavoitteellistamaan myyntiäsi yhtä lailla kuin löydät oman tehokkaan tapasi tehdä kauppaa. Huomaat myös, mikä merkitys myyntimateriaaleilla on myyntiisi on neuvotteluissa ja kaupanteossa.

Akatemian kouluttajat

Lisätietoja

Koulutuksen järjestämisestä, hakeutumisesta ja oppisopimuksista vastaa Etelä-Savon Koulutus Oy.

Koulutusmaksu:
Koulutus on maksutonta yrittäjän oppisopimuksella.

Koulutuspaikka- ja aika:
Koulutus järjestetään päivisin klo 9-15 Tampereella. Tarkempi paikka vahvistetaan myöhemmin.

Koulutuspäivän rakenne:
*Asiantuntija-alustus 
*Tuottavaa ja innostavaa työskentelyä yrityksesi vahvistamiseksi
*Kehittämistyökalut jatkoon

Yhteyshenkilöt:
Petra Pulkkinen / Yksinyrittäjäakatemia p. 050 535 2776
Heli Peltola / Esedu p. 040 192 9103

Tilaa Opineon uutiskirje ja liity uudistuvien yrittäjien joukkoon!

Kirjoitan mielelläni ajankohtaisista ilmiöistä oppimisen ja yrittäjyyden kentällä.

Lukeminen ja ajatustenvaihto edistää ideointia ja toki on tärkeää verkostoitua.

Liity siis joukkoomme tilaamalle uutiskirje!