Yksinyrittäjäakatemia LAPPI

Yksinyrittäjäakatemia LAPPI

Yksinyrittäjäakatemia LAPPI

Lapin alueen yrittäjille suunnattu maksuton yrittäjyyden ammattitutkinto ryhmä kaksi starttaa syksyllä 2024.

Kasvata liiketoimintaasi kehittämällä yritystoimintaasi ja myyntiäsi. Myyntiin saadaan uutta boostia, kun yritystoiminnan perusta on kunnossa. Yksinyrittäjäakatemiassa teet sen – yhdessä asiantuntijoiden ja kollegoidesi kanssa. Edistät yrityksesi kasvua myös brändityön ja palvelumuotoilun keinoin. 

Starttaa siis tammikuussa oma verkossa toteutettava kehittämisohjelmasi yhdessä muiden Lappilaisten yrittäjien kanssa: Yksinyrittäjäakatemiassa suoritat yrittäjyyden ammattitutkinnon työskentelemällä omassa yrityksessäsi ja verkostoidut muiden yksinyrittäjien kanssa. Opintojen lisäksi löydät itsellesi uusia asiakkaita, kumppaneita ja bisnesmahdollisuuksia.

Koulutuksen päätteeksi sinulla on vahva palvelu ja olet valmis seuraavaan vaiheeseen – kohti kasvua!

Mitä saat?

 • Mielettömiä yrittäjäkollegoita verkostoosi
 • Apua tuotekehitykseen
 • Yrityksesi kivijalan vahvistamista
 • Tehokkuutta yrittäjyyteesi
 • Välttämättömiä taloustaitoja
 • Apua myyntiin ja markkinointiin
 • Itsevarmuutta yrittäjänä ja esiintyjänä
 • Maksuttoman yrittäjyyden ammattitutkinnon
Koulutuksen järjestämisestä, hakeutumisesta ja oppisopimuksista vastaa Etelä-Savon Koulutus Oy
Toteutuksen yhteyshenkilö:
Johanna Paronen

Pienyrittäjyydenammattilainen, strategiavalmentaja ja liiketoiminnan kehittämiskonsultti.

Talouspäällikkö, BBA Kansainvälinen liiketoiminta –  markkinointi, YAMK Digitaaliset ratkaisut

Johannan missio on auttaa yrittäjiä saavuttamaan tavoitteensa innostamalla oppimaan uusia asioita ja kehittymään yrittäjyyden  ammattilaiseksi.

Johannan supervoima on lempeä määrätietoisuus.

Strategiavalmentaja ja kouluttaja Johanna Paronen

Lisätietoja

Koulutus on maksutonta yrittäjän oppisopimuksella.

Yrittäjyys:

Sinulla tulee olla koulutuksen alkaessa y-tunnus ja mahdollisuus työskennellä yrityksesi eteen 25 tuntia viikossa. Työskentelyä ei kukaan vahdi; pidät itse huolen siitä.

Mentori:

Ennen koulutuksen alkua hankit itsellesi oman mentorin. Hän voi olla omassa verkostossasi toimiva yrittäjä tai henkilö, jonka haluat mentoriksi.

Autan sinua halutessasi löytämään mentorin Lapin alueelta.

 

Opineon mentorit – Opineo

Koulutuspäivän rakenne: 

 • Asiantuntija-alustus livenä verkossa
 • Innoittavaa työskentelyä oman yrityksen kehittämiseksi
 • Käytännönläheiset työkalut yritystoiminnan tueksi

Yhteyshenkilöt:

Johanna Paronen / KOTAkonsultti Oy p. 0400 568 248

Petra Pulkkinen / Yksinyrittäjäakatemia p. 050 535 2776 

Aikataulu

Yksinyrittäjäakatemia LAPPI
Yrittäjyyden ammattitutkinto

Koulutus järjestetään noin kerran kuukaudessa klo 9-15 verkossa (Teams).

Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen

Yritystoiminnan analysointi ja kehittäminen

Myynti ja markkinointi

Koulutuksen sisältö

Koulutuspäivissämme toteutamme tekemällä oppimisen ideologiaa. Jokaisessa päivässä työstämme yksilöllisesti yhdessä teeman mukaisia kehittämistehtäviä, joilla on suora vaikutus yritystoimintaasi.

Strategia on suunnitelma siitä, miten saavutat tavoitteesi. Tiedätkö sinä, miten saavutat yrityksesi tavoitteet? Jos et, tässä kehittämispäivässä opit rakentamaan sinulle sopivat askelet tavoitteiden saavuttamiseksi. Lisäksi saat käyttöösi strategiatyökalut, joiden avulla ohjaat yrityksesi toimintaa. Työkalujen avulla osaat jatkossa myös analysoida yrityksesi toiminnan tuloksellisuutta.
Oletko tehnyt liiketoimintasuunnitelman (LTS) aikaisemmin sen vuoksi, että joku on pyytänyt? Tällä kertaa tutustutaan aiheeseen työkaluna, jonka teet omaa toimintaasi varten ja opit käyttämään LTS:aa toiminnan analysointiin ja mittaamisen. Saat helpon ja erinomaisen työkalun, jonka avulla opit tekemään oikeita valintoja ja parantamaan liiketoimintasi tulosta.
Tiedät kyllä, että itsensä johtaminen on asioiden priorisointia. Mitä ovat ne tehokkaat työkalut, joilla tekemisessä on tuottavuutta ja järkeäkin? Koulutuspäivän jälkeen sinulla on työkalut oman ajankäytön tehostamiseen, mutta myös euroihin keskittyvään liiketoimintaan.
Voinko tuotteistaa mitä vaan? Miten oma osaaminen paketoidaan? Koulutuspäivän jälkeen olet arvioinut oman tuotteesi haluttavuuden ja elinkelpoisuuden ja tiedät tuotteistamisprojektisi tärkeät askeleet – ne otetaan yhdessä asiakkaan kanssa. Saat hyödyt asiakkaan – sen tärkeimmän tekijän – mukaanottoon ja kuunteluun.
Kenelle ja mitä? Asiakasprofilointi auttaa puhuttelemaan omaa unelma-asiakastasi. Kun kohdistat viestisi oikein, herätät asiakkaasi huomion ja saat itsellesi asiakkaita, jotka arvostavat työtäsi. Putoaako asiakkaasi polulta? Palvelupolkua analysoimalla opit löytämään ne palvelupolun pisteet, joissa pystyt jatkossa auttamaan asiakasta etenemään kohti ostotapahtumaa.

Verkosto on tehokkain myyntityökalusi. Koulutuspäivässä visualisoimme verkoston ja teemme suunnitelman sen vahvistamiseksi. Viestinnän terävöittäminen edistää verkostojasi sekä sidosryhmien tavoittamista. Koulutuspäivässä luomme suunnitelman verkostotyön vahvistamiseksi ja teemme verkostosta mainion myyntitykin.

Miten hinnoitella kannattavasti? Mitä hinnoittelussa on huomioitava? Koulutuspäivässä pureudumme hinnoittelun periaatteisiin ja menetelmiin. Tarkastelemme hinnoittelua myös osana yrityksen budjetointia ja kannattavaa liiketoimintaa. Opit tekemään yrityksesi vuosibudjetin.
Miten luon yritykseni mielikuvan eli brändin? Mitä brändityö vaatii? Koulutuspäivässä käymme läpi brändityöskentelyn periaatteet, peilaamme niitä arvoihin ja strategiaan, ja teemme käytännönläheisesti omaa yritystä hyödyntävän brändikirjan. Yritys- ja henkilöbrändiin liittyvä viestintä on kiinteä osa päivän harjoituksia.
Markkinointi: kulu vai investointi? Miten yrityksen markkinointi tehdään tuottavaksi? Markkinoitko koska se on välttämätöntä vai jotta saisit tuloja? Markkinoinnin päivässä paneudutaan siihen, miten markkinoinnista tulee investointi. Markkinointi muuttuu kulusta investoinniksi kun laaditaan markkinointisuunnitelma ja seurataan markkinoinnin tuottoja.
Ilman myyntiä ei ole liiketoimintaa. Koulutuspäivässä löydämme työkalut ostamista edistämään. Opit tavoitteellistamaan myyntiäsi yhtä lailla kuin löydät oman tehokkaan tapasi tehdä kauppaa. Huomaat myös, mikä merkitys myyntimateriaaleilla on myyntiisi on neuvotteluissa ja kaupanteossa.

Tilaa Opineon uutiskirje ja liity uudistuvien yrittäjien joukkoon!

Kirjoitan mielelläni ajankohtaisista ilmiöistä oppimisen ja yrittäjyyden kentällä.

Lukeminen ja ajatustenvaihto edistää ideointia ja toki on tärkeää verkostoitua.

Liity siis joukkoomme tilaamalle uutiskirje!