22
huhti
2022

Jaana Mikkonen | Ajattelun valta

Olen Jaana Mikkonen ja osallistuin Yksinyrittäjäakatemiaan Tampereella vuonna 2021.

Ajattelun valta -brändini alla tarjoan ratkaisukeskeistä valmennusta ja hyvinvointiluentoja sekä suunnitelmissani on tuottaa videopodcastia. Tavoitteeni on myös julkaista näitä aihealueita käsittelevä kirja. 

Vasta Yksinyrittäjäakatemia-koulutuksen aikana olen todella ymmärtänyt, miksi minun oli tarkoitus osallistua. Olen aina ollut innokas opiskelija, mutta nyt jokin todella kutsui minua osallistumaan tähän koulutukseen.

Yksin tekeminen on haastavaa. Yksin pyörittelee usein niitä samoja ajatuksia eikä ole peiliä, joihin ajatuksiaan ja ideoitaan voisi heijastaa. Kaipasin sparrausapua ja tukea prosessien eteenpäin viemiseen. Minulla on yritystoiminnalleni isoja tavoitteita, jotka haluan saavuttaa. Ennen Yksinyrittäjäakatemiaa tein paljon erilaisia asioita ja halusin saada fokuksen Ajattelun valtaan. Se on minulle sydämen asia. 

“Yksinyrittäjäakatemian tekemisen meininki sopii hyvin yhteen oman toimintani kanssa”

Yksinyrittäjäakatemiasta on jäänyt tosi hyvät fiilikset! Koulutuksen alussa käydään läpi paljon perusasioita, ja niitä onkin todella tärkeää työstä uudelleen ja syventää omaa ymmärrystään niistä yritystoiminnan kannalta. Niin yritys ja toiminta kehittyy käsi kädessä. Syventymällä asioihin oppii itsestään ja siitä, mihin suuntaan yritystään todella haluaa viedä. 

Koulutuksen alussa olin kiireinen, enkä oikein ehtinyt tutustua kaikkiin osallistujiin. Se jäi alussa vähän harmittamaan. Koulutuksen edetessä ehdin kuitenkin tutustua muihin ja pääsin näkemään sen ainutlaatuisen rikkauden, jonka tällainen yhteisö tarjoaa. 

Tykkään ohjaaja Petran tavasta tehdä ja toimia, meillä on samankaltainen rytmi. Petran sparrauksissa asioita käsitellään ripeästi. Petra yrittää aina antaa itsestään mahdollisimman paljon siinä ajassa, mikä on käytettävissä. Hän aidosti haluaa auttaa ja Petrasta näkee, että hän tekee työtään koko sydämellä ja hyvällä energialla. Tykkään tosi paljon Yksinyrittäjäakatemian aktiivisesta tekemisen meiningistä, se sopii hyvin yhteen oman toimintani kanssa. 

Akatemian aikana olen saanut asioita hyvin eteenpäin. Vaikka välillä on tuntunut, että ei ole aikaa tehdä kaikkea, olen saanut tärkeimpiä ja konkreettisimpia asioita hyvin käytäntöön. Vaikka oma aikatauluni on viivästynyt, olen saanut toiminnan alkuun. Petra on hyvin potkinut minua persuksille ja se on ollut eteenpäin vievä ja kannustava voima. 

Jos joku vielä miettii akatemiaan osallistumista, sanoisin että ehdottomasti kannattaa lähteä mukaan. Alussa ei voi edes tietää, kuinka paljon tästä koulutuksesta voi saada irti. Aina kun aloittaa uuden koulutuksen, se on matka itselle ja yritystoiminnalle. Kaikki mahdollisuudet on auki, koulutuksessa tapaa uusia ihmisiä ja siitä voi seurata hienoja yhteistöitä. Sitä mahdollisuutta ei kannata jättää käyttämättä.

Jaa kirjoitus
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vastaa

Tilaa Opineon uutiskirje ja liity uudistuvien yrittäjien joukkoon!

Kirjoitan mielelläni ajankohtaisista ilmiöistä oppimisen ja yrittäjyyden kentällä.

Lukeminen ja ajatustenvaihto edistää ideointia ja toki on tärkeää verkostoitua.

Liity siis joukkoomme tilaamalle uutiskirje!