19
tammi
2024

Oppeja ja oivalluksia vuodelta 2023 

3 024 koulutettua tuntia
6 alkanutta koulutusta
2 uutta tuotetta
satoja kahvikuppeja

Tältä näytti Opineon vuosi 2023 lukuina. Numeroiden lisäksi siihen sisältyi lukematon määrä oppeja, oivalluksia sekä uusien tuotteiden ja tiimityön kehittämistä. Tässä blogipostauksessa Opineon tiimin jäsenet Petra, Johanna ja Eve resonoivat kulunutta vuotta ja sen tarjoamia oppeja sekä ottavat katsauksen tulevaan.  

Päästetäänpä tiimin jäsenet ääneen!  

 

Mitä opit viime vuonna? 

Petra: ”Viime vuonna opin edelleenkin joka päivä uutta. Ettei sen tarvitse olla ihmeellistä: uusi maalaustekniikka, utelias kysely, uuden kielen opettelu. Opin, että epävarmoissa asioissa kannattaa kehittää itseään – joko kokeilemalla tai kysymällä. Opineon tiimityöskentely opetti, ettei näitä hommia tähän malliin voi yksin tehdäkään. Tarvitsen jokaista yhteistyökumppania, yhä enemmän.”

Johanna: “Vuoden 2023 parhaita oppeja oli olla osana tiimin kehittämistä. Hyvillä työkaluilla ja suunnittelulla saadaan aikaan positiivisesti dynaaminen työympäristö, jossa on mukava työskennellä.” 

Eve: “Vuonna 2023 korostui ajanhallinnan ja priorisoinnin merkitys tehokkaassa työskentelyssä. Tiimityön tehokkuutta optimoitiin selkeyttämällä tehtävänjakoa ja rooleja.  

 

Teitkö vuonna 2023 virheitä? Mitä opit niistä? 

Petra: ”Ja paljon. Opin kuitenkin, että voin maltillisemmin suhtautua uudistuksiin ja etenkin tsekata tarkemmin asiantuntijoiden lupauksia. Monta kallista virhettä tuli siinä, että luotan sokeasti myyntipuheisiin.”

Johanna: “Haasteiden kautta kiire ja stressi motivoi parantamaan toimintatapoja.” 

Eve: “Yritin liian kovasti olla kaikkea. En keskittynyt ydinosaamiseeni vaan tein vähän kaikkea. Opin että parasta arvoa tuotan keskittymällä siihen, missä olen hyvä ja kehittämään itseäni sillä saralla.” 

 

Opineon tiimi vasemmalta oikealle: Johanna Paronen, Petra Pulkkinen ja Eveliina Bento 

Miten otat opit mukaasi tähän vuoteen? 

Petra: ”Virheistä huolimatta haluan luottaa ihmisiin. Ehkä kuitenkin voin hieman hidastaa uudistusten äärellä, sillä elämä tulee aika ajoin eteen, vaikka kuinka suunnittelet.” 

Johanna: “Tuon mukanani vuoteen 2024 suunnitelmallisuuden ja oikean tehtävänjaon merkityksen.” 

Eve: “Tänä vuonna aion keskittyä myymään aikani sijasta arvoa. Otan myös oman työni kalenteroinnin tärkeäksi työkaluksi osaksi arkeani.”  

 

Millaisia tavoitteita sinulla on oman osaamisen kehittämiselle tai omalle työllesi vuodelle 2024? 

Petra: ”Tiimin ja verkostojen johtaminen on number one. Mikään tiimi ei ihanasti itseohjaudu ja jonkun on otettava vastuukin. Se, että tätä työtä voi 100-prosenttisesti vaikka Lentua-järven rannalla, on ehdottomasti vahvistamisen arvoista tänäkin vuonna. Tänä vuonna aion panostaa idealistan purkuun eli keskittyä konseptointiin ja myyntiin.”

Johanna: “Vuoden 2024 kehittämiskohteeksi on valikoitunut tuotteistaminen ja miten voin luoda arvoa asiakkaalle oikean tuotteistuksen avulla.” 

Eve: “Vuonna 2024 aion kehittää osaamistani sekä perehtyä syvemmin tekoälyn tarjoamiin mahdollisuuksiin.” 

 

Opineon tiimin vuoden 2023 teemat olivat siis tiimityöskentelyn optimointi ja uusien tuotteiden kehittäminen.  

Vuoteen 2024 tiimi ottaa mukanaan kommunikaation merkityksen, omien taitojen kehittämisen sekä rohkeuden tehdä visioista totta. Tiimi on innoissaan alkaneesta vuodesta sekä uusista mahdollisuuksista, joita se mukanaan tuo. 

 

Miltä sinun vuotesi näyttää? Mitä oppeja kannat mukanasi viime vuodesta ja miten aiot niitä hyödyntää vuonna 2024? 

Jaa kirjoitus
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Vastaa

Tilaa Opineon uutiskirje ja liity uudistuvien yrittäjien joukkoon!

Kirjoitan mielelläni ajankohtaisista ilmiöistä oppimisen ja yrittäjyyden kentällä.

Lukeminen ja ajatustenvaihto edistää ideointia ja toki on tärkeää verkostoitua.

Liity siis joukkoomme tilaamalle uutiskirje!